Sterowniki do Realtek RTL8139/810X - problem z internetem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Sterowniki do Realtek RTL8139/810X - problem z internetem (/sterowniki-do-realtek-rtl8139-810x-problem-z-internetem-849-t) |
Sterowniki do Realtek RTL8139/810X - problem z internetem - Shaoran - 01.08.2009 11:09 Cześć mam taki problem: Mam kartę sieciową Realtek rtl8139/810x pod którą podłączony jest internet radiowy wyglada to mniej wiecej tak: Mój komputer(karta sieciowa) >> router(należący do dostawcy) >> nadajnik radiowy >> internet próbowałem różne sterowniki i ciągle "coś jakby blokowało neta". Na wirtualnej maszynie działa bez zarzutu i na poprzednim systemie też a na 7 coś nie działa. Robiłem pingowanie do sprzętu(bramy) i do dowolnej strony internetowej i pokazuje poniżej 20-30ms(czyli bardzo dobrze jak sądzę). A próbując otworzyć jakąś stronę net się "zawiesza" lub długo trzeba czekać (nawet google nie chce się włączyć) I teraz nie wiem czy to jednak coś jeszcze ze sterownikami nie tak, czy w ustawieniach jest coś źle(dla informacji wyłączyłem już Qos i IPv6 też nie pomogło) Także jakby ktoś znał rozwiązanie tego problemu prosiłbym o pomoc. P.s System operacyjny to Windows 7 7100 RE: Sterowni do Realtek rtl8139/810x - problem z netem - drNK - 01.08.2009 11:40 Masz jakiegoś Firewalla? Na pewno dobrze skonfigurowałeś ustawienia sieci? Według zaleceń dostawcy? RE: Sterowniki do Realtek rtl8139/810x - problem z internetem - Shaoran - 01.08.2009 12:53 Firewalla nie mam jedynie ten systemowy jest aktywny, a jedynym wymaganiem dostawcy jest to by kabel był podłączony do karty sieciowej o danym adresie MAC, reszta idzie automatycznie(pobieranie IP itd.) Na tym poziomie jest wszystko ok i działa(znaczy się że wykrywa sieć) a jedynie jest problem z otwieraniem stron jak wyżej podałem. |