Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany WMP na pasku zadań (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany WMP na pasku zadań (rozwiązany) (/wmp-na-pasku-zadan-rozwiazany-843-t)

WMP na pasku zadań (rozwiązany) - Kacperex - 31.07.2009 18:50

Witajcie,

Ostatnio przeglądając internet natrafiłem na skrina, gdzie na pasku zadań z prawej strony był ładnie wkomponowany Windows Media Player. Nie był on nałożony na pasek, tylko tworzył jego integralną część.
Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Jak tego dokonać Cwaniak

Pozdrawiam

RE: WMP na pasku zadań - lc0ne - 31.07.2009 19:04

Widziałeś to w Windows 7? Jest taka opcja w XP i Viście, ale czy w 7 to nie wiem. A robi się to tak: Odpalasz WMP, minimalizujesz i pokazuje się komunikat o możliwości zintegrowania z paskiem. Klika się na pasek -> Toolbars -> Windows Media Player Cwaniak

[Obrazek: capture7dc4.jpg]

Nie jestem pewiem, ale prawdopodobnie działa to tylko na 32bitowym systemie... Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

RE: WMP na pasku zadań - Kacperex - 31.07.2009 19:11

Dokładnie o to by mi chodziło. W 7 jak dam minimalizuj, to wchodzi mi w pasek po lewej stronie w formie kwadratu ( wygląda jak album). Spotkałem się ze skrinem, nie wiem czy był on na 7.
Miał ktoś już coś takiego na siódemce? ^^

Pozdrawiam

RE: WMP na pasku zadań - mredel - 05.08.2009 16:25

Z tego Co mi wiadomo to w wersji 64 bit nie ma takiej opcji

RE: WMP na pasku zadań - cordat - 09.08.2009 19:44

Na viście włączałem to w prosty sposób : PPM na pasku-Paski narzędzi-Windows Media Player. A w Win 7 Tego nie ma Też chciałbym wiedzieć jak to włączyć.

RE: WMP na pasku zadań - kaziu687 - 13.08.2009 11:13

Na Windows 7 pasek ten został zastąpiony podobną funkcją. Po najechaniu kursorem na ikonkę [Obrazek: tndxiqwwjcolq3pnhxt0.png] pokazuje nam się miniaturka okna WMP i pod miniaturką są przyciski do nawigacji
[Obrazek: 1fpml1g5h0awwmmdr8b.png]