![]() |
Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 (/predkosc-internetu-drastycznie-spadla-po-przesiadce-na-windows-7-8427-t) |
Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - tomcio84 - 13.08.2010 18:48 Witam, Ostatnio przesiadłem się na moim komputerze stacjonarnym domowym z Windowsa XP na Windows 7 i niestety mam problem przy Neostradzie 6 mega, prędkość pobierania nie przekracza mi 25 - 30 kb/sek, gdzie na laptopie na którym posadzony jest Windows XP prędkości te są takie jak powinny być czyli 600 - 700 kb/sek. Sprawdzałem te pomiary na portalach typu Speed test, które potwierdzają to że na komputerze z Windowsem 7 prędkość jest znacząca niższa, czyli wynosi 250 -300 kbit/sek. Ściągałem już i instalowałem wszystkie najnowsze sterowniki do karty sieciowej i innych urządzeń, przeinstalowałem Windowsa i nic to nie daje. ![]() ![]() Proszę o pomoc... RE: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - ihatebuffering - 13.08.2010 23:41 Zaktualizuj sterowniki według tej porady: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). RE: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - tomcio84 - 14.08.2010 11:16 Nic to nie dało - za każdym razem dostaje informację, że system windows stwierdził że posiada najnowszą wersję sterowników i nie chce ich zaktualizować. Wcześniej robiłem aktualizację przy pomocy driver genius pro... I mam wszystkie sterowniki najnowsze. RE: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - ihatebuffering - 14.08.2010 11:28 Windows zawsze tak twierdzy, a te sterowniki nie są najnowsze. Sprawdzałeś w ogóle Drivermax-em czy nie? On wyszukuje sterowniki do wszystkich podzespołów. Na routerach się nie znam, ale może źle go skonfigurowałeś, lub ktoś "kradnie" Ci łącze. RE: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - tomcio84 - 14.08.2010 21:04 Tak wywaliłem sterowniki oryginalne i zainstalowałem to co zaproponował Drivemax - niestety nic to nie zmieniło... jak internet się mulił to nadal muli. A nie ma opcji aby się ktoś podłączał nie proszony do routera, bo w końcu do niego podpięty jest jeszcze laptop który śmiga na full speedzie. RE: Prędkość internetu drastycznie spadła, po przesiadce na Windows 7 - ihatebuffering - 14.08.2010 22:26 Czyli twój router rozsyła połączenie do 2 urządzeń naraz ? Może masz gdzieś ustawiony, że tak powiem "mały priorytet" dla twojego PC. Zresetuj ustawienia Routera, lub wgraj nowy firmware dla routera. Poczekaj, aż się wypowiedzą inny. |