Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt (/uciazliwe-zabezpieczenie-lub-blokada-system-nie-daje-mi-wypalac-plyt-8423-t)

Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 13.08.2010 15:44

Witam, mam problem z jakimś zabezpieczeniem chyba, mam w laptopie Windows 7 home premium wersja po angielsku chyba bez możliwości zmiany języka więc mam jeszcze trudniej, używam nagrywarki nero i gdy próbuję wrzucić niektóre pliki (w większości filmy) to wyskakuje mi taki komunikat: the following file/folde cannot be accessed from the specified pathSmutnyi tu adres pliku lub folderu). Co ja mam z tym zrobić? Ktoś mi mówił, że mam zaznaczone w opcjach read only, ale odznaczyłam to i nic, jeszcze ktoś wspominał że to firewall, ale na tym się nie znam tym bardziej. Pomoże ktoś? Dysk mi już pęka w szwach, a nie będę filmów kasować bez przegrania. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - bodziulla - 13.08.2010 16:04

Hej.
Jeżeli chcesz mieć system w PL poczytaj wątek link:
http://windows7forum.pl/spolszczenie-systemu-windows-7-tutorial-t-7964.html
a potem zobaczymy co masz za problemCwaniak

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 13.08.2010 16:57

U mnie nie da się zmienić języka, ten lap i system to angole. W anglii zakupione, a angole najwyraźniej twierdzą że język ang wystarczy więcej nie trzeba. Nie pytam o spolszczenie tylko o to, jaka to może być blokada.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 14.08.2010 00:18

Uruchom Nero jako administrator. PPM na ikonce, właściwości (properties), zakładka Zgodność (Compatibility), Zaznaczasz Uruchom jako Admin (Run As Admin). Napisz jaki będzie wynik.
A spolszczyć Windows 7, według porady wyżej można każdego. Zrób to dla samej wygody pracy Cwaniak

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 07:29

Niestety uruchomienie jako administrator nie pomogło. Problem wciąż jest ten sam. Pokazałabym jak to wygląda, ale na tym systemie to nawet print screen'a nie potrafię zrobićZły

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 16.08.2010 08:44

Napisz jakiego masz laptopa, dokładny model. Jaka wersja Nero ?

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 09:02

laptop HP G61, Nero 7 Essentials.
na poprzednim komputerze miałam ten sam nero i zero problemów, a na laptopie już tak, nie chce mi nagrywać a nawet dodać do listy nagrywania chyba przypadkowych plików, jest tylko komunikat po ang że nie ma dostępu do ścieżki

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 16.08.2010 09:07

Przytrzymaj przycisk FN (gdzieś obok/nad prawym ctrl) i wtedy wciśnij Print Screen. Jeśli zadziała to wstaw screena.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 09:57

O tym FN nie wiedziałam, nawet nie wiem do czego ten klawisz służy. Dziękuję za cenną radę.
A to screen:

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 16.08.2010 10:21

W menu start wpisz User Account Control, wejdź następnie przesuń pasek na sam dół. I sprawdź wtedy. Jeśli nadal nie pomoże, skorzystaj z tego poradnika:
Pełne prawa Administratora na stałe - Windows 7 (tutorial)
Przydziel sobie prawa administratora i powinno pomóc. Jeśli to też nie pomoże, to na folderze/pliku który chcesz nagrać wykonaj taką operację:
Cytat:Klikamy na niego PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 10:37

Bez zmian. Najgorzej by bylo jakby blokowało mi wszystko, ale na szczęście to tylko jakieś losowe foldery i pliki. Chociaż i to jest uciążliwe. Na 30 wybranych do nagrywania plików, zablokowało mi 4, z różnych źródeł i bez żadnego związku pomiędzy nimi. Może nagrywarkę zmienić? Możesz polecić jakąś dobrą? Z Nera w sumie kożystam od kilku już lat.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 16.08.2010 10:50

Możesz spróbować np Burn4Free. Ale to nie jest rozwiązanie. Masz jakiegoś antywirusa? Spróbuj np dany film przenieść z bibliotek do innego folderu. Zwykłego lub na inna partycję.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 11:01

Mam antywirus Norton 360, oryginalny i zarejestrowany. przenoszenie nie pomaga bo już próbowałam, na inna partycje nie mam szans, bo mam tylko C: i D:(recovery). za późno pomyślałam że przydałoby się więcej partycji, a jak już wspominałam dysk mam pełny i chciałam na płyty wszystko i zrobić ze 3 partycje. Do tego D: (revovery) wole nie zaglądać, może jeszcze spróbuję na mp4 skopiować i dopiero na płytę, jeśli się tak da.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - ihatebuffering - 16.08.2010 11:10

A jeśli zrobisz tą operację na samym pliku filmu avi czy jakim tam masz. Nadal nie możesz go umieścić w projekcie Nero ?

Cytat:Klikamy na niego PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK.

Możesz jeszcze przeskanować te foldery Nortonem, następnie wyłączyć ochronę na czas nagrywania. Sprawdź czy Norton nie ma jakiś plików w kwarantannie.

A jeśli nic nie pomoże, to na 90 % pomoże ten sposób:
W menu start wpisz CMD, gdy pojawi się na liście uruchom cmd jako admin. Następnie wpisz komendę net user administrator /active:yes . Zaloguj się na nowo powstałe konto o nazwie Administrator (prawdziwy administrator). Stamtąd nagraj co chcesz. Następnie ukryj konto wpisując komedę net user administrator /active:no .

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 16.08.2010 11:20

Nadal nic Smutny myślałam że ta siódemka nie będzie tak problemowa jak XP, a tu widzę gorzej bywa nawet.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - albin - 22.08.2010 09:11

Zmień nazwę pliku, który chcesz nagrać. Mam nadzieję, że pomoże.

RE: Uciążliwe zabezpieczenie lub blokada, system nie daje mi wypalać płyt - Unreine - 24.08.2010 07:28

Niestety, też nie pomogło.