Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z instalacją przez USB - czarny ekran (/problem-z-instalacja-przez-usb-czarny-ekran-8419-t)

Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - maciek_acid - 13.08.2010 14:03

Witam,

Mam Asusa Eee PC 1005 bez systemu operacyjnego.

Po włączeniu od razu uruchamia mi się ASUS Express Gate, ale już doszedłem, jak bootować z USB Uśmiechnięty
Pendrive sobie przygotowałem programem USB DVD-Downloadtool for Windows 7 i wszystko przebiegło bez problemów.
Tylko, jak wybieram, żeby instalowało z USB to pojawia się czarny ekran i tylko miga znacznik. Nic więcej się nie dzieje.

Ktoś mógłby mi pomóc? Będę bardzo wdzięczny!!

Pendrive przygotowywałem dwa razy, różnymi sposobami i cały czas to samo.

RE: Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - DamiaX - 15.08.2010 13:09

Spróbuj nacisnąć ctrl+alt+del/delete Zacieszacz
i komputer powinien ponownie się uruchomić Zacieszacz
Powinno wtedy ruszyć Zacieszacz

RE: Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - ihatebuffering - 15.08.2010 14:07

maciek_acid spróbuj ustawić bootowanie nie na USB, ale na HDD i z listy wybrać jakieś nowe urządzenie. Czasami pendriv-a wykrywa nie jako dysk USB, ale jako zwykły dysk HDD. Sprawdź czy u Ciebie nie jest podobnie.

RE: Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - fourup - 15.08.2010 21:31

Objawy wskazują, że pen nie został oznaczony jako bootable...
Poszukaj opisu wykonania instalacji z USB i na końcu znajdziesz opis jak ustawić urządzenie USB jako bootujące... Samo przekopiowanie plików na pen nie wystarczy...

RE: Problem z instalacją przez USB - czarny ekran - ihatebuffering - 15.08.2010 21:47

Może to wina tego softu, którego używałeś do tworzenia bootowalnego pendriva. Przejrzyj te 2 wątki, sposób z CMD działa na 100%:
nstalacja Windows 7 z dysku USB (tutorial)
Instalacja Windows 7 z pendrive'a (tutorial)