Rozwiązany Rejestr systemu nie widzi pada (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Rejestr systemu nie widzi pada (rozwiązany) (/rejestr-systemu-nie-widzi-pada-rozwiazany-8399-t) |
Rejestr systemu nie widzi pada (rozwiązany) - chainsaw1 - 12.08.2010 13:28 Witam. Kupiłem ostatnio na allegro pad do gier. Jest to zwykły tani pad jakich pełno na allegro. Bez żadnych oznaczeń, wygląda jak pad do playstation. Problem w tym że pad nie jest wykrywany w rejestrze. W panelu sterowania wyświetla mi go jako Generic Usb Joystick, w grach również jest wykrywany ale nie działają wszystkie funkcje. Chciałem zmodyfikować jego nazwę w rejestrze systemu ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Czy ktoś miał podobny problem?? RE: Rejestr systemu nie widzi pada - bodziulla - 12.08.2010 15:32 Hej. No właśnie chcesz coś zmienić a nie podasz co tzn. Pad jaki pad?. To tak samo jak chcesz lecieć samolotem a przyniosę Tobie awionetkę RE: Rejestr systemu nie widzi pada - House - 12.08.2010 15:33 Zaktualizuj sterownik. Polecam zaznajomienie się z wątkiem Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). RE: Rejestr systemu nie widzi pada - chainsaw1 - 12.08.2010 15:45 Jest to pad bez żadnych oznaczeń firmowych ani producenckich. Nazwa z allegro to "Pad Pc z Systemem dualshock, wibracje" Aktualizacja sterowników nie pomaga gdyż windows posiada aktualne sterowniki do tego typu urządzeń, lecz one nie uruchamiają wibracji w padzie. Potrzebne są sterowniki które m.in. zmienią nazwę pada w panelu sterowania na "Vibration usb joystick" RE: Rejestr systemu nie widzi pada - House - 12.08.2010 15:46 Chainsaw skąd wiesz, że są aktualne sterowniki ? Ściągałeś ze strony producenta firmy której nawet nie znasz ? RE: Rejestr systemu nie widzi pada - chainsaw1 - 12.08.2010 15:52 House miałem na myśli to że aktualne są sterowniki Windowsa, który rozpoznał i zainstalował sterownik do tego typu urządzenia (windowsowski sterownik). Do pada nie mam żadnych sterowników- nie znam jego producenta. RE: Rejestr systemu nie widzi pada - House - 12.08.2010 15:55 Dlatego zastosuj się do mojej porady. To że system znalazł sterowniki to inna sprawa. Znalazł zapewne jakieś zwykłe podstawowe sterowniki do urządzenia USB (dlatego nie działa poprawnie). RE: Rejestr systemu nie widzi pada - chainsaw1 - 12.08.2010 17:32 rozwiązaniem okazała się instalacja sterownika pada e5 PC GAMEPAD, VIBRA, GP032, USB, dzięki wszystkim za pomoc |