![]() |
Problem ze zmianą wielkości okien i czcionek - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem ze zmianą wielkości okien i czcionek (/problem-ze-zmiana-wielkosci-okien-i-czcionek-8393-t) |
Problem ze zmianą wielkości okien i czcionek - Portator - 12.08.2010 11:42 Witam. Faktycznie to trochę dziwne zjawisko. Mam przypadek dotyczący samoczynnej zmiany rozmiaru całego okna oraz ikon. Zmieniałem rozmiar wyświetlanych elementów, zmieniałem DPI, zmieniałem wielkość ikon. Wreszcie aktualizowałem sterowniki. Nadal zdarza się, że po ponownym uruchomieniu komputera, okna komunikatów i niektórych programów oraz ikony zmieniają rozmiar na większy lub mniejszy. Podarowałem sobie chwilowo dalsze szukanie rozwiązania bo doszedłem do może dziwnego wniosku, że Windi jak się loguje po raz pierwszy to loguje z ustawień użytkownika a jak się loguje ponownie to z ustawień instalowanych jako administrator ( lub odwrotnie ). Używam jednego konta z uprawnieniami administratora. RE: Problem ze zmianą wielkości okien i czcinek - House - 12.08.2010 12:10 1. Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Czcionki\Ustawienia czcionek - ustaw domyślne. 2. Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Personalizacja\Kolor i wygląd okien - Zaawansowane ustawienia wyglądu - Element: i sprawdzasz kolejno czy nie ma jakiś dziwnych wielkości ustawionych, czy nie ma pogrubień itd. RE: Problem ze zmianą wielkości okien i czcinek - Portator - 12.08.2010 13:41 Wybacz, ale to nie chodzi o wielkość czcionek a o to, że po ponownym uruchomieniu komputera, okna komunikatów i niektórych programów oraz ikony na pulpicie zmieniają rozmiar na większy lub mniejszy. [attachment=1350][attachment=1351] |