Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Grafika (/grafika-23-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 (/nie-moge-dodac-swoich-ikon-za-pomoca-programu-tuneup-2010-8386-t)

Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - OBCY1910 - 11.08.2010 22:19

Witam moim problemem jest zmiana ikon , mam paczkę ikon i chciałem zmienić ikony systemowe programem TuneUp 2010 ,a wcześniej mogłem patrz na screen jakie to ikony,[attachment=1348]. Po próbie zmiany jest tak[attachment=1349]. Może rodzaj pliku jest nie taki jak trzeba.

RE: Problem z ikonami w Windows 7 - House - 11.08.2010 22:28

Przyznam, że kiedyś sam zmieniałem i robiłem to ręcznie. Ale wróćmy do problemu. Nie wiem czy Ten program sam sobie konwertuje format, ale ikony muszą mieć rozsz. .ico
Dla testu: prawoklik na ten program i uruchom jako administrator.

RE: Problem z ikonami w Windows 7 - ihatebuffering - 11.08.2010 22:35

Wiem, że do TuneUp-a są chyba całe paczki ikon w 1 pliku. A jeśli są luzem i ich nie widzi, to spróbuj tam w okienku wyszukiwania zmienić format z "pliki ikon", na wszystkie rodzaje plików/all file.

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - Portator - 12.08.2010 12:23

Witam Z moich doświadczeń wynika, że pojedyncze ikony można swobodnie zmieniać. Natomiast całego pliku nie daje się. Można korzystać jedynie z przygotowanych pakietów online. Pozdrawiam

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - OBCY1910 - 12.08.2010 19:58

Tak też już robiłem i wychodzi takie coś,[attachment=1353] a może to wina jest że te pliki są na pulpicie , ponieważ były skompresowane i wypakowałem je na pulpit i jeszcze jest jedna możliwość może te pliki są w nieodpowiednim formacie ,a jest w takim ( Plik PNG (.png) .
(12.08.2010 12:23)FUNDACJA napisał(a):  Witam Z moich doświadczeń wynika, że pojedyncze ikony można swobodnie zmieniać. Natomiast całego pliku nie daje się. Można korzystać jedynie z przygotowanych pakietów online. Pozdrawiam

Wiem że się da zmienić ikony systemu tylko zapomniałem gdzie się wchodzi , mam też folder SuperAdmin i tam też nie wyczytałem jak zmienić , a ikony ściągnąłem za pokierowaniem tego forum (http://windows7forum.pl/ponad-600-ikon-windows-7-t-118.html) .Tak jak pisałem że zmieniałem już wcześniej przez TuneUp i się dało a teraz się nie da, a tuneup ma swoje paczki ikon ale już zastosowałem ale jeszcze chcę pojedyńcze ikony zmienić.

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - Portator - 13.08.2010 05:44

Witaj. Pojedyncze zmienisz tak:
[attachment=1354]
Powodzenia

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - OBCY1910 - 13.08.2010 19:48

W TuneUp wiem jak ale wyskakuje takie coś [attachment=1356], jak może nie zawierać ikon jeżeli są. A pisałem że nie pamiętam jak się zmienia w systemie i nie wiem czy się da , ale pamiętam że jakoś się to dało zrobić. A może jakimś innym programem spróbować.

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - ihatebuffering - 13.08.2010 23:14

Obcy, będziesz musiał skonwertować te ikonki do pliku .ico. Pliki png są ikonami dla programów typu Rocketdock, Objectdock itp. System korzysta z plików .ico.

RE: Nie mogę dodać swoich ikon za pomocą programu TuneUp 2010 - OBCY1910 - 14.08.2010 20:38

(13.08.2010 23:14)ihatebuffering napisał(a):  Obcy, będziesz musiał skonwertować te ikonki do pliku .ico. Pliki png są ikonami dla programów typu Rocketdock, Objectdock itp. System korzysta z plików .ico.

Witam i dzięki 'ihatebuffering' ,,,przerobiłem png na ico , i jest ok wszystko działa jak wcześniej . Znalazłem fajną stronkę do przerobienia(http://www.convertico.com),,,ps już będzie można zamknąć temat .