![]() |
Programy nie mogą połączyć się z siecią - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Programy nie mogą połączyć się z siecią (/programy-nie-moga-polaczyc-sie-z-siecia-8354-t) |
Programy nie mogą połączyć się z siecią - Ymcc - 10.08.2010 17:38 Mam problem z moją siódemką. Mianowicie programy takie jak Steam, AQQ czy Omnius nie mogą połączyć się z siecią, identyczne instalki śmigają na PC z XP. Anty-vira nie mam, a wyjątki dodane są do zapory. RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - ihatebuffering - 10.08.2010 23:22 Uruchom program jako administrator. PPM na ikonce, właściwości, zakładka zgodność, zaznacz "uruchom program jako admin". RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - Ymcc - 11.08.2010 09:41 Oczywiste, że tak robię ![]() RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - LadyInBlue - 11.08.2010 09:44 Mówisz, że nie masz antywirus. Moim zdaniem prawdopodobnie coś złapałeś i dlatego te programy nie mogą się łączyć z siecią. RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - Ymcc - 11.08.2010 10:07 Jaki anty-virus polecasz dla siódemki? RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - House - 11.08.2010 10:11 Ja polecam paczkę Kaspersky Internet Seciurity ![]() RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - ihatebuffering - 11.08.2010 10:57 NOD, Avira, Norton, G-data. Większość jest dobrych. Tylko nie instaluj Avasta, to dla Twojego dobra ![]() Nie polecam Avasta, ponieważ długo siedzę na tym forum i pamiętam ile problemów on stwarzał. Był przypadek, w którym blokował pliki sterownika karty graficznej. RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - LadyInBlue - 11.08.2010 11:18 Ja mam Avasta i nie narzekam ![]() RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - PLANETKA - 11.08.2010 11:54 A ja polecę Nod 32, u mnie śmiga aż miło. ![]() RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - Ymcc - 11.08.2010 19:05 Problem rozwiązany. Okazało się, że Norton Internet Security tak mieszał, instalacja była uszkodzona i praktycznie o niej nie wiedziałem, odinstalowałem i po problemie. Dzięki wszystkim :** Potrzebuję Was w jeszcze jednej sprawie, mianowicie przy rozwiązywaniu w/w problemu szperałem w opcjach kontroli rodzicielskiej i utworzyło się konto użytkownika o nazwie administrator. Nie da się go usunąć, a moje da, dziwne, poradzicie? RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - bodziulla - 11.08.2010 19:39 Hej. Możesz opisać co i jak zrobiłeś i jeżeli możesz pokazać screena jak teraz wyglądają konta i jakie masz ![]() Pzdr RE: Programy nie mogą połączyć się z siecią - ihatebuffering - 11.08.2010 23:00 Cytat:Potrzebuję Was w jeszcze jednej sprawie, mianowicie przy rozwiązywaniu w/w problemu szperałem w opcjach kontroli rodzicielskiej i utworzyło się konto użytkownika o nazwie administrator. Nie da się go usunąć, a moje da, dziwne, poradzicie? Tego konta nie usuniesz, bo to część systemu. Możesz je ukryć i nie będzie Ci w niczym przeszkadzać ![]() W menu start wpisz CMD, jak się pojawi na liście to klikasz PPM i Uruchom jako administrator. Następnie wpisujesz komendę Cytat:net user administrator /active:no Zaznaczasz enterem, czekasz na komunikat sukcesu. Potem wylogowując się, te konto nie będzie już widoczne w ekranie logowania. Zostaw sobie jakieś inne konto! |