![]() |
Jak zaktualizować sterowniki do karty sieciowej TP-LINK TF-3239DL? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Jak zaktualizować sterowniki do karty sieciowej TP-LINK TF-3239DL? (/jak-zaktualizowac-sterowniki-do-karty-sieciowej-tp-link-tf-3239dl-8130-t) |
Jak zaktualizować sterowniki do karty sieciowej TP-LINK TF-3239DL? - Mikomen - 31.07.2010 13:29 Mam problem z kartą sieciową TP-LINK TF-3239DL, Menedżer urządzeń wykrywa ją jako "Nieznane urządzenie". Wykrywa tylko lokalizację. Podejrzewam że to kwestia sterowników, ale mam problem z ich instalacją, próbowałem przez Aktualizuj sterowniki, ale niestety system nie wykrył sterownika. Proszę o pomoc. Mam system: Windows 7 Ultimate. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. Pozdrawiam RE: Jak zaktualizować sterowniki do karty sieciowej TP-LINK TF-3239DL? - andrew-jar - 31.07.2010 15:39 Witam Możesz zainstalować inaczej driver - poprzez wskazanie pliku *inf. Czyli: - wejdź w menadżer urządzeń, następnie w karty sieciowe. - kliknij prawym na karcie i wybierz "Aktualizuj oprogramowanie sterownika". - następnie wybierz: "Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika". - potem "Pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze". - kolejnym krokiem to "Wybierz z dysku" - wskaż gdzie u wcześniej zapisałeś na dysku katalog ze sterami karty sieciowej (przeglądaj) - wskaż plik *inf, po czym kliknij na "OK" W razie gdyby twój driver okazał się zły to polecam: DriverPack LAN 10.03 for Windows Vista (x86)(spakowany 7z) Released on March 27, 2010 karta jest na Chipsecie Realtec RTL8139C - więc zapodany link będzie pasował Pozdrawiam |