![]() |
Rozwiązany Nie działające głośniki 5.1 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Nie działające głośniki 5.1 (rozwiązany) (/nie-dzialajace-glosniki-5-1-rozwiazany-8126-t) |
Nie działające głośniki 5.1 (rozwiązany) - fantheblues - 31.07.2010 08:47 Witam serdecznie użytkowników forum. ![]() Mój problem polega na tym, że nie działają mi głośniki 5.1 pod systemem Windows 7. Głośniki firmy Creative, karta dźwiękowa również (specjalnie pod 5.1, wymieniana). Sprawa o tyle dziwna, że pod XP wszystko chodziło jak należy. Sterowniki pobierałem w różnych wersjach i z różnych stron. W panelu sterowania w opcji dźwięk ustawione mam na 5.1, a nie domyślne Microsoftu. Również w zakładce konfiguracja jest ustawione na dźwięk przestrzenny. Przy kliknięciu "test" wszystko działa, ale zabawa kończy się na odtwarzaczach. Nie chodzi mi nawet o dźwięk przestrzenny a po prostu zwiększoną moc na wszystkich głośnikach. Karta: Creative SB0399 Audigy LS Sound Card. Próbowałem zainstalować sterowniki Realtek, chyba by pomogły, ale wyskakuje info, że system nie może zweryfikować wydawcy. RE: Nie działające głośniki 5.1 - ihatebuffering - 31.07.2010 11:04 Sprawdź ten wątek: Windows 7 a stare karty muzyczne firmy Creative (tutorial). A sterowniki do karty spróbuj zaktualizować drivermaxem, według tej porady: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) RE: Nie działające głośniki 5.1 - fantheblues - 31.07.2010 12:18 W innym miejscu polecono mi korzystanie z programu JestAudio co pomogło. Temat do zamknięcia, pozdrawiam. ![]() |