Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio (/problem-z-dzwiekiem-na-realtek-hd-audio-8017-t) |
Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - janekx20 - 26.07.2010 09:31 Witam, mam pewien problem z którym nie moge sobie poradzić. Chodzi o to, że gdy odpalam jakąkolwiek piosenkę, słychać muzyke, ale nie słychać śpiewu. A nawet jak słychać, to bardzo cicho. Na słuchawkach wszystko jest w porządku, więc jest to raczej wina głośników. Dziwne jest tylko to, że na drugim systemie ( XP pro ) wszystko działa. Mój system to Windows 7 Home Premium 64-bit, karta dźwiękowa to Realtek HD Audio ( ze sterownikami w wersji R2.50 ) RE: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - stingear - 26.07.2010 09:39 Proponuję abyś pobrał te sterowniki: KLIK. Wejdź w Menadżer urządzeń, znajdź swoją kartę dźwiękową i kliknij aktualizuj sterownik. Jako źródło wskaż rozpakowany folder z przesłanym przeze mnie sterownikiem. [attachment=1293] START -> Panel sterowania -> Menadżer urządzeń RE: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - janekx20 - 26.07.2010 10:00 Pisze że mam już najnowsze i nie chce aktualizować. RE: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - ihatebuffering - 26.07.2010 11:15 Jakie masz głośniki ? RE: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - stingear - 26.07.2010 12:58 Odinstaluj, zrestartuj komputer i niech się zainstalują systemowe, a potem zrób tak jak Ci pisałem wcześniej. RE: Problem z dźwiękiem na Realtek HD Audio - janekx20 - 26.07.2010 13:12 Mam głośniki firmy Diora ( modelu nie znam ale są już dość stare ) A po odinstalowaniu i restarcie instaluje mi się te same sterowniki co wcześniej i dalej nie chce mi ich aktualizować |