Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg (/jak-nagrac-bootowana-plyte-windows-7-z-obrazu-nrg-7985-t) |
Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 24.07.2010 19:02 Tak jak w temacie. Mam programy ashampoo i daemon. Z góry dziękuje za pomoc. A z dodatkowych info to chciałem zrobić formata ale właśnie nie umiem wypalić tego wina. Pytajcie jak czegoś nie wiecie. RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - dyzio2 - 24.07.2010 19:54 Nagrasz tym >>> http://www.dobreprogramy.pl/ImgBurn,Program,Windows,13049.html RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - OBCY1910 - 24.07.2010 20:14 (24.07.2010 19:02)huuuubert napisał(a): Tak jak w temacie. Mam programy ashampoo i daemon. Z góry dziękuje za pomoc. A z dodatkowych info to chciałem zrobić formata ale właśnie nie umiem wypalić tego wina. Pytajcie jak czegoś nie wiecie. Hej chopaku jaki masz program do nagrywania iso, czyli obraz płyty. RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 24.07.2010 21:02 Tylko jak zamontuje ten obraz w demonie to jak wejdę w Mój Komputer i kliknę na ikonę z tym zamontowanym winem to otwiera mi się normalnie płyta z plikami zamiast np jakiegoś instalatora czy coś. tak ma być? RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - ihatebuffering - 24.07.2010 22:56 Tylko po co montujesz obraz Windowsa, jeśli chcesz go zainstalować ? Zainstalować Windowsa możesz jedynie z napędu fizycznego lub pendriv'a, a nie napędu wirtualnego. W programie ashampo robisz tak: Cytat:Mini tutek dla Ciebie W tym wątku było to opisane: Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną? RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 25.07.2010 12:32 Właśnie to jest obraz w .nrg i w ashampoo się go nie da nagrać. Więc pomyślałem, że zamontuje go w daemonie i przegram z wirtualnego dysku na normalny. I jak już napisałem : Tylko jak zamontuje ten obraz w demonie to jak wejdę w Mój Komputer i kliknę na ikonę z tym zamontowanym winem to otwiera mi się normalnie płyta z plikami zamiast np jakiegoś instalatora czy coś. tak ma być? RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - ihatebuffering - 25.07.2010 12:58 Nie wiem czy to zadziała, ale możesz spróbować zmienić rozszerzenie obrazu płyty z nrg na iso i wtedy otworzyć obraz w Ashampo. Jeśli nadal nie będzie działać to zmień rozszerzenie na oryginalne i zainstaluj darmową wersję nero (trial itp). Wtedy będziesz pewny, że płyta będzie bootowalna. Kiedy skopiujesz pliki na dysk a potem je nagrasz, płyta może nie bootować. A to czy pojawia się menu czy nie, to akurat zależy od obrazu płyty. Standardowo powinno otwierać się menu autorun. RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 25.07.2010 13:09 A to jak się nie otwiera to płyta i tak będzie bootowana? Znaczy czy odpali, bo chciałem wyrzucić z C XP i zastąpić 7. Czyli ok. Ściągam Nero 10.0.10500 Lite bo to chyba najpewniejsze rozwiązanie, tylko niech ktoś mi jeszcze powie co zrobić w tym nero bo nie chce czegoś popsuć, a u mnie to wrodzone. RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - ihatebuffering - 25.07.2010 13:32 Zaraz pobiorę nero i Ci wyjaśnię. Te Nero Lite jest tak upośledzone, że nie ma opcji nagraj obraz płyty O,o. Pobierz sobie Nero burning rom w wersji trial. Nero Burning Rom pobierz. Teraz otwierasz Nero Burning Rom, na pasku klikasz Nagrywarka, Nagraj plik obrazu, zaznacz opcję Zakończ dysk, nagrywaj możliwie najmniejszej prędkości. Zapobiegnie to problemów z bootowaniem Windowsa. Pozdrawiam. RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 25.07.2010 15:20 Ok tylko jest problem, bo jak chciałem zainstalować te nero to mi prosi o nr. seryjny, a 1 nie mam oryginalnego wina a 2 to to, że kartka na której był napisany przepadła.... RE: Jak nagrać bootowaną płytę Windows 7 z obrazu .nrg - huuuubert - 25.07.2010 15:51 Ja nie robiłem tego obrazu tylko go pobrałem stąd: http://tor renty.org/torrent/424497 Zaraz napisze co wyszło z kolejnego NERO, tylko je zainstaluje... Przy 66% wyskakuje błąd. Error code: 23 i tyle by bylo po moim Win 7... |