![]() |
Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa (/karta-pamieci-micro-sd-2gb-nie-dziala-7933-t) |
Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - DragonSK8 - 22.07.2010 16:22 Witam. Mam kartę pamięci Kingstona 2gb której nie da rady sformatować w komputerze bo wyskakuje komunikat: "System Windows nie był w stanie dokończyć formatowania."... Gdy daje właściwości: Zajęte miejsce: 0 bajtów Wolne miejsce: 0 bajtów Gdy daje formatuj to w pojemności mam do wyboru tylko: 512 bajtów. Próbowałem ją sformatować programem "HP USB Disk Storage Format Tool" ale ciągle pisze "Checking the device" czekałem około 10min i nic, SDFormatterem też niedarady. Jak próbuje wejść w karte to pyta czy sformatować, a jak mówiłem niedarady sformatować. Macie jakieś rady, oprócz poszukaj w google, bo już szukałem, i oprócz kupna nowej? RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - bodziulla - 22.07.2010 17:00 Hej. Może zaczniemy od tego czy nie jest uszkodzona. Zrób programem format/ zerowanie. Link do programu: http://fileai.com/?r=491 Gdy masz program zainstalowany ( nie tworzysz nic, bo program proponuje pod koniec instalacji). Jest to program w pełni oryginalny z strony producenta. Rejestrujesz podajesz kod. Potem zaznaczasz swój napęd, który chcesz sprawdzić gdy otworzysz program i opcja "kill" klikasz i program sam sobie zrobi co ma zrobić. Gdy on nie potrafi tzn., że masz uszkodzony napęd (miałem identyczny problem) ![]() pzdr RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - DragonSK8 - 23.07.2010 10:10 Próbuje to pobrać ale wyskakuje Invalid transfer ID. RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - ihatebuffering - 23.07.2010 10:25 Podejrzewam, że to serwer FTP od bodziulli, pobierać można tylko wtedy gdy ma włączonego kompa, musisz poczekać. RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - Troy91 - 23.07.2010 11:44 Moja dziewczyna miała ten sam problem tylko z 1gb karta z telefonu na 2 komputerach karta nie była w ogóle odtwarzana ani nie dała się formatować a jej pojemność była zmniejszona. Dopiero na 3 komputerze na którym była sprawdzana dała się sformatować ale po 4 próbie działa teraz już normalnie. RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - bodziulla - 23.07.2010 12:23 Hej. Daję link na nowo: http://fileai.com/?r=127 Tylko mam nadzieję, że teraz pobierzesz do końca. ![]() Pzdr RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - DragonSK8 - 23.07.2010 17:34 Pisze: please type 'ERASE-ALL-DATA" gdy daje kill, a później start RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - bodziulla - 23.07.2010 17:51 Hej. Po prostu wpisujesz polecenie "erase-all-data" i klikasz ok ![]() RE: Karta pamięci micro SD 2gb nie działa - quest1995 - 16.10.2011 14:26 Sformatowałem karte pamięci i wyskoczyło ze system nie moze dokończyć formatowania teraz telefon nie moze jej przyjąć nie wyświetla jej wogóle. Czy karta jest do wyrzucenia?? przed sformatowaniem działała |