![]() |
Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) (/counter-strike-1-6-tearing-efekt-polacznia-2-klatek-grafiki-7903-t) |
Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) - atomic - 20.07.2010 22:13 Witam Mam problem z grafiką w grze Counter Strike 1,6. Tzn. pojawia się tearing, czyli obraz wygląda jakby był złożony z 2 klatek, dość niedokładnie i pojawia się pasek w połowie, który jest lekko poszarpany. Widoczny najlepiej podczas zmiany kata widzenia w grze z góry na dół lub odwrotnie. Sprzęt: //Monitor CRT //Laptop Asus K70IO: *Grafika GeForce GT 120M 1GB *Procesor Intel Core 2 Duo 2,2 GHz *Ram 4GB //Windows 7 Problem pojawia się tylko podczas wyłączonej synchronizacji pionowej. Macie może jakiś pomysł jak temu zaradzić? Sterowniki są najnowsze, więc na pewno nie jest to wina sterów. RE: Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) - StoProcent - 20.07.2010 22:51 A jak z innymi grami ? RE: Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) - ihatebuffering - 21.07.2010 09:38 atomic Synchronizacja pionowa jest między innymi do uniknięcia takich efektów obocznych, po prostu zostaw ją włączoną. RE: Counter Strike 1,6 tearing (efekt połącznia 2 klatek grafiki) - atomic - 21.07.2010 11:13 No właśnie nie mogę zostawić jej włączonej. Sama ona powoduje lekkie opóźnienia w reakcji sprzętu wskazującego, które są niby nie do wyłapania jednak dla mnie różnica jest kolosalna. W dodatku obniża ona wartość fps. Niby w grze jest napisane, że tych fpsów jest 100, ale z doświadczenia czuje, że to 100 nie jest, z resztą jak wyłączę Vsync to dopiero czuć tą różnicę. Nie wiem jak w innych grach, bo nie gram w żadne inne, które wymagałby tak wysokich wartości odświeżania. Pobawiłem się trochę zaawansowanymi ustawieniami karty graficznej i efekt tearingu staje się coraz mniej widoczny, jednak jeśli ktoś ma jakieś pomysły to zachęcam. |