Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Trzaski przy ruchu na pulpicie (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Trzaski przy ruchu na pulpicie (rozwiązany) (/trzaski-przy-ruchu-na-pulpicie-rozwiazany-7877-t)

Trzaski przy ruchu na pulpicie (rozwiązany) - dsfc - 19.07.2010 19:31

Witam
Od razu napiszę że czytałam tu wszelkie wątki o trzaskach i szumach, ale nie znalazłam nic dla siebieSmutny
Jestem nowym użytkownikiem Win7, przeszłam z XP, nie miałam żadnych problemów z dźwiękiem do tej pory, pracuję na laptopie.
Trzaski brzmią jak przesterowany dźwięk w utworze, pojawiają się pojedyncze kliki gdy odtwarzany jest utwór. Natomiast gorzej przy pracy - każdy ruch na pulpicie objawia się trzaskiem, przypomina to jakieś zwarcie Zakłopotany Tak jakby grafika miała wpływ na dźwięki.
HELP Wstydniś
Procesor Intel® Core™2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz
Acha, jeszcze to:

Pamięć RAM 2048 MB
Dysk Twardy WDC WD2500BEVS-00UST0 ATA Device Pojemność: 232,9 GB
Napęd Optyczny TSSTcorp CDDVDW SN-S082H ATA Device
Karta Graficzna SiS Mirage 3 Graphics
Pamięć Video 128 MB
Karta Dźwiękowa Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio
Płyta główna Olidata S.p.A. N/A
Karta Sieciowa Kontroler Ethernet SiS191 MAC:00:03:0D:98:60:24
BIOS OEM ACRSYS - 6040000
(21.07.2010 10:05)grab98 napisał(a):  może masz ustawioną taką kompozycje
wiem że w kompozycjach są dźwięki z trzaskiem
sam mam taką ustawioną xD

Zacieszacz Sam jesteś kompozycja z trzaskiem! Cwaniak
Zniesmaczony....A ktoś mi polecił to forum, że tu mądrzy ludzie siedzą......... hehe

RE: Trzaski przy ruchu na pulpicie - grab98 - 01.09.2010 19:17

Weź się nie zaczynaj dsfc o co ci chodzi jak byś chciał wiedzieć to taka kompozycja to np. shrek 4 Zły

RE: Trzaski przy ruchu na pulpicie - House - 01.09.2010 19:24

Zaktualizuj sterowniki - to ich wina. Co do aktualizacji sterowników to polecam zaznajomienie się z wątkiem Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada).

RE: Trzaski przy ruchu na pulpicie - polardamian - 01.09.2010 20:10

Kolega wyżej ma racje powinno ci pisać Realtek .... a nie Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio a co innego niż realtek zależy jaką masz kartę dźwiękową.

RE: Trzaski przy ruchu na pulpicie - dsfc - 01.09.2010 21:08

Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi Uśmiechnięty
Grab98 - nie obrażaj się Zacieszacz Skąd mogłam wiedzieć, to tylko żart Uśmiechnięty) :heart:Zadowolony

Prawda jest taka że żadne stery mi nie pomogły tylko doszłam do tego iż moja grafika, karta graficzna w tym laptopie jest za słaba Uśmiechnięty
Wróciłam do XP i póki co na tym urządzeniu muszę zostać przy tym Uśmiechnięty)

Pozdrawiam i wątek uważam za zamknięty Uśmiechnięty:shy: