Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift (/problem-z-grami-nfs-undercover-nfs-shift-7853-t)

Strony: 1 2

Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 18.07.2010 20:09

Witam,

mam problem z grami, jak w temacie.
Otóż w przypadku UNDERCOVER - gra uruchamia się, przechodzę do rozgrywki i gram, jednak co jakiś czas gra tak jakby zwalnia... wszystko robi się jakby spowolnione i zacina się.. proszę o pomoc.

Co do SHIFT sprawa jest prostsza - jak dotąd najdalej jak doszedłem to sfinalizowanie instalacji. Przy uruchamianiu czarny ekran.

Mam Win 7 Ultimate x64.

procesor dual core 2,7 GHZ
2 gb RAM
grafika nVidia GeForce 9500 GT

czekam na Wasze odpowiedzi, i z góry za nie dziękuję Uśmiechnięty

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - StoProcent - 18.07.2010 20:53

Tak nawiasem mówiąc to masz piraty co nie Cwaniak. Więc trudno mówić czy to wina instalek czy czegoś innego. Co do Undercovera to przeczyść grafikę - może się przegrzewa czy coś z powodu kurzu i zamula. Teoretycznie grafika dobra do tych gier, praktycznie jest cienizna ale powinna spokojnie te gry odpalać Uśmiechnięty

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - stingear - 18.07.2010 21:52

Problem może leżeć po stronie samych sterowników. Użyje programu "DriverMax" do aktualizacji driverów karty.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 18.07.2010 22:14

Nie bardzo ogarniam ten program DriverMax... Zacieszacz
jak będzie jakiś postęp to Was poinformuję czy to coś dało. Uśmiechnięty
udało mi się w końcu rozgryźć ten program i zainstalować sterowniki.

Po instalacji i restarcie komputera uruchomiłem grę (NFS undercover)
Przez dłuższy czas (ok 7 min) wszystko było ok,
Niestety, problem znowu się powtórzył.

Proszę o kolejne sugestie Uśmiechnięty
Dodam jeszcze, że pomiędzy tymi zacięciami , które trwają ok 15-20 sekund, pomiędzy nimi gra chodzi bardzo dobrze nawet na najwyższych detalach itd. Próbowałem obniżać detale, nawet do najniższych, jednak to również nic nie dało.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - stingear - 19.07.2010 06:58

Może spróbuj uruchomić grę z trybem zgodności np z XP. Reinstalacja gry też by się przydała, save'y sobie zachowaj, to nie stracisz osiągnięć. zobaczymy co dalej. Ustawienia detali raczej nie mają nic wspólnego. Proponuję także, abyś wrzucił screen z "msconfig". Start -> Uruchom -> "msconfig" -> Zakładka "Uruchamianie". Być może masz tam jakąś aplikację która sobie coś z neta pobiera, albo coś w tym stylu i Ci podczas gry podkrochmala zasoby.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 19.07.2010 08:39

Witam, w trybie zgodności próbowałem, nic to nie dało. Gra jest świeżo zainstalowana, ale mogę spróbować reinstalacji.
A to link do screena z msconfig:

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - ihatebuffering - 19.07.2010 10:00

peciaq z autostartpu możesz odznaczyć wszystko oprócz MSE (antywirus). Próbowałeś zainstalować DX 9.0c ? Jeśli nie to zrób to. Na czas gry wyłącz ochronę antywirusa.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - stingear - 19.07.2010 12:19

Wstaw screen jeszcze raz, ale tym razem jako załącznik, kliknij "Edytuj" i dodaj screen jako załącznik i wstaw do posta.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 19.07.2010 17:59

A w kwestii gry NFS SHIFT jakieś sugestie?
Co do UNDERCOVERA odznaczyłem wszystkie procesy w starcie systemu oprócz MSE, i zrobiłem tak jak radziłeś ihatebuffering,
ale problem wciąż występuje.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - ihatebuffering - 20.07.2010 10:34

Sprawdź temperatury podzespołów programem Everest Ultimate i Nam je podaj: Everest Pobierz.
Najlepiej jak pograsz w jakąś grę przez 15 min z włączonym programem w tle, zminimalizujesz ją i sprawdzisz jakie masz temperatury.
Jeśli chodzi o Shift-a, to spróbuj zainstalować patche do tej gry:
Patch 1.1 Pobierz
Patch 1.2 EU Pobierz.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 20.07.2010 17:39

Załączam screen z Everesta, mam nadzieję że o to chodziło Uśmiechnięty

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - ihatebuffering - 20.07.2010 17:47

Temperatury masz w normie. Jeszcze takie pytanie, czy instalowałeś jakieś programy do optymalizacji systemu i defragmentacji dysków? Możesz jeszcze raz wejść w msconfig, zakładka usługi i zaznacz Ukryj wszystkie usługi firmy MS. Pokaż screena. Nie zaszkodzi też zaktualizować wszystkie sterowniki Cwaniak Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). Nie zapomnij doinstalować patchy.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 20.07.2010 17:57

Załączam screen.

Co do programów do optymalizacji itd... Hmm, jedynie CCleanera mam.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 24.07.2010 17:32

Proszę o jakiś odzew, czemu już nic nie piszecie?

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - StoProcent - 24.07.2010 18:38

Nie siedzimy na forum 24/7 mamy też osobiste sprawy, nie tylko Twoje problemy.

Wypisz dla mnie elegancko parametry Twojego komputera. Karta graficzna teoretycznie daje rade w tych grach więc powinno być ok lecz może problem z zasilaczem, prockiem ?

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 24.07.2010 20:59

A jaki program mi pozwoli podać Ci te wszystkie parametry? Everest?

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - dziki314 - 24.07.2010 21:55

Tak programem Everestem możesz to zrobić.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - ihatebuffering - 24.07.2010 22:26

Nie napisałeś czy instalowałeś już patche, linki do nich podałem kilka postów wyżej.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - StoProcent - 24.07.2010 23:47

Jak nie program to masz także i oczy - otwierasz ''budę'' i piszesz dane tego i tamtego.

W sumie to niby skąd wiesz że masz GF 9500GT jeśli niczym tego nie sprawdzałeś ^^.

RE: Problem z grami - NFS Undercover / NFS Shift - peciaq - 25.07.2010 19:33

Wiem ze mam GF 9500GT bo sam ją kupiłem i włożyłem do kompa Zacieszacz aż takim żółtodziobem nie jestem Zadowolony
zaraz podam dane z Everesta.

-----------------------
screen z everesta w załączniku