Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Explorer nie do końca sprawny - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Kompozycje (/kompozycje-33-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Explorer nie do końca sprawny (/explorer-nie-do-konca-sprawny-7825-t)

Explorer nie do końca sprawny - Cichyy - 17.07.2010 14:45

Wczoraj bawiłem się plikami... no i wszystko jest git, tylko w niektórych programach lewa część okienka "Otwórz"/"Zapisz jako..." wygląda tak:
[attachment=1235]
Ale w innych programach jest OK. Zauważyłem, że dzieje się tak tylko w programach 32 bitowych. Najdziwniejsze jest to, że nic się nie zmienia po zmianie ExplorerFrame na oryginalny.
Jakieś sugestie?

RE: Explorer nie do końca sprawny - ihatebuffering - 17.07.2010 15:10

Jesteś może pewny po modyfikacji którego pliku problem wystąpił? Najprościej przywróć system.

RE: Explorer nie do końca sprawny - Cichyy - 17.07.2010 15:21

WOW. Cofnąłem o 1 dzień.. działa xD ale jak widać zmianę w innych rzeczach xD Jakim cudem on mi przywrócił pliki z /Downloads i usunął (co gorsze) zmodyfikowany explorer.exe z pulpitu -.-"
Czyż to nie jest ironia?? Program 64-ro bitowy korzysta z pliku ExplorerFrame z folderu System32, a program 32 bitowy z folderu sysWOW64 xD poprzednio w sysWOW64 miałem chyba kopię tego z System32 i dlatego nie działało Uśmiechnięty