Windows 7 nie ładuje się - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Windows 7 nie ładuje się (/windows-7-nie-laduje-sie-7772-t) |
Windows 7 nie ładuje się - portier - 14.07.2010 08:49 Jako, ze jest to mój pierwszy post tutaj to serdecznie witam Mam problem z laptopem ojca. Wczoraj kupiony laptop Toshiba z Win7 śmigał cały dzień. Pod wieczór (teraz relacja ojca) przy włączaniu IE 'kręciło się kółeczko' a IE się nie włączało. Ojciec przytrzymał więc przycisk power i laptop wyłączył się. Po ponownym włączeniu pojawia się okienko biosu, potem czarny ekran i dupa, windows nie włącza się. po kilkukrotnym wyłączaniu i włączaniu pojawia się okienko wyboru systemu, no jest tam na liście tylko Win7 wiec jak nacisnę ENTER to też się nie włącza. Czasami na tym czarnym ekranie miga w lewym górnym rogu kromeczka a czasami nie, nie ma reguły. macie jakieś sugestie? format nie wchodzi w grę, bo ojciec dopiero co przeniósł sobie 20GB zdjęć na partycje z windowsem... z góry dzięki za pomoc RE: Windows 7 nie ładuje się - wuj3K. - 14.07.2010 10:36 Jak się odpala laptop to wciskaj f8,f8 i wybierz tryb awaryjny a jak nie zadziała znowu to samo tylko wybierz naprawianie systemu i przywróć go. RE: Windows 7 nie ładuje się - stingear - 14.07.2010 11:28 Użyj partycji Recovery na dysku, aby naprawić system. Wszystko będzie działać jak nówka. RE: Windows 7 nie ładuje się - portier - 14.07.2010 13:35 i slabo.. f8 nie dziala.. jak wlaczam normalnie to pojawia sie okno z napisem na srodku "TOSHIBA leading innovation" na dole jest napisane by wcisnac F2 by wejsc do ustawien biosu a F12 by wybrac z czego ma sie odpalac system operacyjny... ten ekran znika i jest czarny ekran. a jak wciskam w czasie tego ekranu Toshiba F8 to pojawia mi sie jeszcze na ulamek sekundy obrazek http://a.imageshack.us/img443/4365/dsc00572v.jpg udalo mi sie kliknac raz PAUSE i zrobilem screena jak w czasie tego ekranu klikam F8 to tez sie nic nie dzieje... czarny ekran... pomocy.. |