Windows 7 i przerwy internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows 7 i przerwy internetu (/windows-7-i-przerwy-internetu-7745-t) |
Windows 7 i przerwy internetu - yarOo - 12.07.2010 14:04 Witam. Od zainstalowania Windows 7 (64) pojawiły się u mnie problemy z internetem. Sytuacja wygląda tak że włączam przeglądarke .. wszystko działa ok do puki nie odwiedze pewnych stron (ogame.pl,milanos.pl, niektore gry na facebooku lub nie zaczne szukać kontaktów przez gg 8.0). W momencie gdy wchodze na te strony internet wyłącza się na jakies 1 - 2 min po czym wszystko wraca do normy. Problemy zaczęły się wraz z Windowsem 7 (z którego notabene jestem bardzo zadowolony, gdyby nie ten internet), na Windows XP Pro wszysko działało jak należy. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? pozdarwiam yar RE: Windows 7 i przerwy internetu - kondzios3000 - 12.07.2010 14:06 A spełniasz wgl. minimalne wymagania systemowe ? RE: Windows 7 i przerwy internetu - yarOo - 12.07.2010 14:14 tak RE: Windows 7 i przerwy internetu - GaryFisher - 12.07.2010 14:18 Witam, Powiedz jeszcze jak łączysz się z internetem(wifi, lan) Kto jest dostawcą internetu u Ciebie? Jeśli dobrze rozumiem Twój problem, to wygląda on tak: po tych czynnościach, które wymieniłeś nie masz internetu? Ale połączenie jest, tak? pozdrawiam RE: Windows 7 i przerwy internetu - yarOo - 12.07.2010 14:28 moim dostawcą internetu jest UPC. Dokładnie tak. Połączenie jest ale po wejściu na strony (np. telemagazyn.pl, milanos.pl, ogame.pl) występuje jakby przerwa w dostawie internetu (brak wyświetelenia strony) - trwa to około 2 min. Potem wszystko wraca do normy i strony które wymieniłem wcześniej mogę przeglądać ... RE: Windows 7 i przerwy internetu - GaryFisher - 12.07.2010 14:34 hmm... zastanówmy się spokojnie... Spróbuj zaktualizować sterowniki swojej kary sieciowej. Napisz jeszcze z jakiej przeglądarki korzystasz? Spróbuj użyć innej, jeśli problem będzie nadal występował to napisz. pozdrowienia RE: Windows 7 i przerwy internetu - yarOo - 12.07.2010 14:41 Już to sprawdzałem Zarówno w przypadku Mozilli (której używam nacodzień) jak i IE jest to samo .. RE: Windows 7 i przerwy internetu - bodziulla - 12.07.2010 21:59 Hej. Jak możesz poczytaj wątek link: http://windows7forum.pl/duze-obciazenie-procesora-podczas-otwierania-aplikacji-wejsciu-do-t-6900.html możliwe, że Tobie pomoże jak nie pisz Pzdr |