Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Microsoft Live Messenger - Jak wyłączyć rejestracje? (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Microsoft Live Messenger - Jak wyłączyć rejestracje? (rozwiązany) (/microsoft-live-messenger-jak-wylaczyc-rejestracje-rozwiazany-7740-t)

Microsoft Live Messenger - Jak wyłączyć rejestracje? (rozwiązany) - Przemek - 12.07.2010 09:17

Wiem, że był temat o tym jak wyłączyć program, ale mimo to nie udało mi się tego zrobić. Grałem w Mahjong Titans i zobaczyłem opcje pobrania większej ilości układów. Zachęcająca propozycja, więc kliknąłem. Okazało się, że muszę się zarejestrować. Teraz kiedy włączam laptopa, razem z nim włącza mi się rejestracja Windows Live Messenger. Jest to denerwujące i chcę to wyłączyć. Nowe układy nie są mi na tyle potrzebne, żebym posunął się do podania imienia, nazwiska i kodu pocztowego w rejestracji samego id... Proszę o pomoc Uśmiechnięty

RE: Microsoft Live Messenger - Jak wyłączyć rejestracje? - GaryFisher - 12.07.2010 09:45

Witaj,

Spróbuje odinstalować WLM, jeśli nie jest Ci potrzebny, tylko upewnij się wcześniej, że gra będzie nadal działać bez tej aplikacji.
Jeśli chodzi o autostart, to polecenie: uruchom(WIN+R) wpisz komendę msconfig i tam jest zakładka uruchamianie - odznacz opcje Windows Live Messenger.

A właśnie... z tego co pamiętam, jest jeszcze rejestracja Offline. Spróbuj wyłączyć połączenie internetowe i wtedy się zarejestrować.

Pozdrawiam.

RE: Microsoft Live Messenger - Jak wyłączyć rejestracje? - Przemek - 12.07.2010 10:15

Dziękuję bardzo, tym razem się udało. Zadowolony