Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Windows 7 i XP - błędy partycji (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 i XP - błędy partycji (rozwiązany) (/windows-7-i-xp-bledy-partycji-rozwiazany-774-t)

Windows 7 i XP - błędy partycji (rozwiązany) - mirwal - 26.07.2009 14:12

Mam XP na partycji C i WIN7 na E.Na razie testuje ten system ale od samego początku po każdorazowej instalce jakiegoś softu,pobraniu aktualizacji,odinstalowaniu programu ,,wysypuje'' mi się partycja E.Po restarcie robi scandisc usuwa jakieś indeksy i znowu restartuje kompa.Poprzez XP-ka scandisc radzi sobie lepiej i naprawia partycję skuteczniej.Nie wiem czy ktoś ma podobny problem ? W tej chwili Windows 7 nadaje się tylko do netu,gdyż nie da się cokolwiek zrobić bez uszkodzenia partycji na której się znajduje.Dodam tylko jeszcze to,że partycja ta przed instalką Win 7 nie była formatowana, gdyż nie było takiej potrzeby.

RE: Windows 7 obok XP - Dzejkop - 28.07.2009 13:18

Przeskanuj dysk pod kontem badsectorów.

RE: Windows 7 obok XP - mirwal - 28.07.2009 18:06

Przeskanowałem.Wszystko ok.Chodzi o jakieś indeksy jest ich mnóstwo i z poziomu XP naprawia je,czyli usuwa i potem jak nic się nie instaluje lub deinstaluje to Win 7 hula w miarę dobrze.

RE: Windows 7 i XP - błędy partycji (rozwiązany) - mirwal - 29.07.2009 14:51

Ok,niech będzie,że rozwiązany post.Spróbuje póżniej zrobić format E i zainstalować ponownie Windows 7,chyba to jedyne rozwiązanie.Dzięki Kuba za zainteresowanie tematem.

RE: Windows 7 i XP - błędy partycji (rozwiązany) - damian-Win2000 - 29.07.2009 15:13

The end.