![]() |
Rozwiązany Windows 7 nie startuje poprawnie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 nie startuje poprawnie (rozwiązany) (/windows-7-nie-startuje-poprawnie-rozwiazany-7713-t) |
Windows 7 nie startuje poprawnie (rozwiązany) - humbel - 10.07.2010 20:12 Mam problem, gdyż kiedy próbuje włączyć win7 nie uruchamia się, tylko przechodzi w stan do naprawy plików startowych.:-/ Jakiś błąd z plikiem startowym. Włącza się Win 7 (mam tez XP na drugim dysku), na chwile mignie napis ładowania się Win, a po chwili przeskakuje do jakiegoś napisu "System windows ładuje pliki systemowe" Czy coś w podobie. ![]() ![]() ![]() RE: Windows 7 Nie startuje poprawnie - humbel - 10.07.2010 20:21 Jak to zrobić, skoro Boot z płytki nie chce iść, tylko też idzie do tego stanu naprawy plików startowych? RE: Win7 Nie startuje poprawnie - bodziulla - 10.07.2010 20:32 Hej czyli tak w biosie zmieniasz napęd cd-rom jako pierwszy a hdd jako drugi jest to w zakładce boot. Ewentualnie możesz mieć opcję poprzez naciśnięcie F12 (przy uruchomieniu kompa) i tam możesz wybrać napęd cd-rom jako pierwszy i już masz napęd ustawiony. Gdy zacznie się bootować płyta enter. Po czym zaczyna się instalacja. Masz pierwsze okno z wyborem języka itd enter. Masz potem drugie okno i prawie na dole jest funkcja "Napraw komputer". Naciskasz na to i teraz wybierasz opcję naprawy bądź przywracania systemu ![]() Pzdr (10.07.2010 20:31)GreenMan napisał(a): Albo sformatuj. Hej popatrz, że post na początku znalazł się w koszu (teraz jest drugi) i nikt Ciebie nie usuwa. Możesz mieć winę do piszącego posta, który nie przestrzega regulaminu forum ![]() RE: Windows 7 Nie startuje poprawnie - humbel - 10.07.2010 21:22 Nic nie pomaga. jak włączam boot to nic się nie ładuje, z płyty nic nie czyta. Czekam dalej na propozycje. RE: Win7 Nie startuje poprawnie - bodziulla - 10.07.2010 21:28 Niemożliwe czyli jakbyś chciał zrobić instalkę to nie możesz, bo nie chce ruszyć z płyty gdy masz nawet w biosie ustawione na napęd cd jako pierwszy? Jeszcze jedna opcja gdy uruchamisz kompa i naciskasz F8 nie masz tam funkcji napraw komputer? Pytanie co robiłeś poraz ostatni, że masz teraz taką przyczynę? RE: Windows 7 Nie startuje poprawnie - humbel - 11.07.2010 11:34 Nom coś takiego. Ale juz sobie poradziłem. Zformatowałem kompa z systemu XP i płyta ruszyła. Niewiem czym to było zpowodowane. Dzięki ogólnie za pomoce. |