Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy (/problem-z-jdownloaderem-nie-sciaga-calych-plikow-w-nocy-7691-t)

Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - KamilKiri - 09.07.2010 09:54

Witam. Odkąd zainstalowałem Windows 7 mam problemy z programem JDownloader. Zawsze się tak dzieje. W nocy chcę pobrać jakieś pliki z Rapidshare i włączam normalnie pobieranie i wyłączam monitor i idę spać. Rano gdy wstaje włączam monitor i...czarny ekran i tylko migający kursor...restartuje i się normalnie komp włącza a w programie pisze że połowę ściągało a w połowie błąd internetu i nie pobiera dalej. Już nie mogę z tym wytrzymać po prostu. Dzieje się tak prawie zawsze gdy używam jdownloadera i nie korzystam z kompa. W tej chwili cały czas siedzę na komputerze i mi się pobiera normalnie i nic się nie dzieje. Czego to przyczyna proszę o PILNĄ pomoc. Może się dyski wyłączają na noc albo coś...nie mam pojęcia już.

PS1.mam stałe łącze LAN
PS2. na XP ten problem nie występował

RE: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - War_3_ - 09.07.2010 10:08

Podejrzewam, że komp wpada w uśpienie/hibernację lub tak jak piszesz dyski są odłączane.
Zmień ustawienia w Planie Zasilania (panel sterowania) na nie wyłączanie dysków ani wpadanie w uśpienie/hibernację po bezczynności i daj znać czy pomogło.

RE: Problem z JDownloaderEM WAŻNE! - stingear - 09.07.2010 10:09

Proponuję wejść w Ustawienia zasilania i wyłączyć tam wyłączenie dysków po czasie, oraz w ustawieniach karty sieciowej żeby się po pewnym czasie nie rozłączała. Problem może być też po stronie samego programu, a konkretnie wersji.

RE: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - KamilKiri - 09.07.2010 11:28

Ale ja już to wcześniej wyłączałem i dalej to samo...

RE: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - bodziulla - 09.07.2010 20:10

Hej.
Jaką masz wersję programu i jaką masz sieć?

RE: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - KamilKiri - 09.07.2010 21:43

0.9.579 - najnowsza wersja
sieć LAN...ale to nie ma nic do rzeczy bo brat mówi że wszedł wczoraj na kompa wieczorem jak miałem włączone pobieranie i mu wyskoczyło "za mało zasobów..." I ten właśnie czarny ekran :O

RE: Problem z JDownloaderem - nie ściąga całych plików w nocy - ihatebuffering - 09.07.2010 22:10

Jeśli masz czas to przejrzyj te 2 wątki, może któryś post Ci pomoże Cwaniak
JDownloader nie działa tak jak powinien (rozwiązany)
Jdownloader nie działa pod Windows 7 (rozwiązany) 2