Rozwiązany Amd SB710 - Standardowy podwójny kontroler PCI IDE (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Amd SB710 - Standardowy podwójny kontroler PCI IDE (rozwiązany) (/amd-sb710-standardowy-podwojny-kontroler-pci-ide-rozwiazany-7689-t) |
Amd SB710 - Standardowy podwójny kontroler PCI IDE (rozwiązany) - Yankeee - 09.07.2010 00:44 Hejka Mam następujący mały problemik ;] Posiadam płytę główną Asrock A780GXH/128M na SB710 . Wgrałem system windows7 ultimate x64 do tego AMD South Bridge Driver i menedżer urządzeń ciągle pokazuje Standardowy podwójny kontroler PCI IDE . Poprzednio miałem Viste x64 bit i nie było tego problemu po wgraniu powyższych sterowników pokazywało ładnie AMD Sata ( Native Mode) Jest rozwiazanie tego problemu ? czy Windows 7 preferuje już tylko AHCI ? Dzięki za odp Marcin RE: amd SB710 + Standardowy podwójny kontroler PCI IDE - bodziulla - 09.07.2010 01:28 Hej. Tak niestety W7 preferuje AHCI Pzdr RE: Amd SB710 - Standardowy podwójny kontroler PCI IDE - ihatebuffering - 09.07.2010 11:41 Windows 7 u mnie działa poprawnie w trybie AHCI jak i IDE. Chociaż w AHCI według mnie szybciej. W sprawie tego kontrolera, zaktualizuj sterownik według tej porady. Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). RE: Amd SB710 - Standardowy podwójny kontroler PCI IDE - Yankeee - 10.07.2010 02:39 (09.07.2010 11:41)ihatebuffering napisał(a): Windows 7 u mnie działa poprawnie w trybie AHCI jak i IDE. Chociaż w AHCI według mnie szybciej. W sprawie tego kontrolera, zaktualizuj sterownik według tej porady. Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). Problem rozwiązany dzięki |