![]() |
Rozwiązany Windows 7 i duży ping w cs (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Rozwiązany Windows 7 i duży ping w cs (rozwiązany) (/windows-7-i-duzy-ping-w-cs-rozwiazany-7636-t) |
Windows 7 i duży ping w cs (rozwiązany) - vezovi - 07.07.2010 14:11 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem nowego komputera. Zainstalowany jest Windows 7 i prawdopodobnie to jest przyczyną wysokiego pingu. Mój internet to neo 1mb. Win 7 home premium Mój problem polega na tym, że gdy w grze CS nie gram, lecz obserwuję graczy kamerą "first person" ping rośnie do ~150. Podczas gry ping nie schodzi poniżej 90 kiedy mój brat ma 512 mb, win XP i ma ping ~70. W poprzednim komputerze nie miałem takiego problemu. Ping zazwyczaj był około 50, miałem win XP. Może ktoś ma taki sam problem ? Wiecie jak się go pozbyć ? Próbowałem już wpisywać te dziwne komendy w uruchom --> cmd, wyłączałem firewalla lecz nic nie pomogło. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam. RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:13 A czy masz zewnętrznego antywirusa (np. Kaspersky itp.) ? Wyłączałeś firewalla jakiego - zewnętrznego czy Windosowskiego ? RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 14:14 Mam eset smart security. Wyłączałem tego i tego, bez skutku. RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:17 Powiem szczerze, że ping 90 nie jest duży - Jest normalny. Windosowska zapora aktywna ? RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 14:19 Tak włączona. No nie wiem czy normalny, powinien być mniejszy tak około 60. Kolega ma podobnego kompa, 1mb neo i ma ping ~60 ale ma XP. HELP RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:20 Wyłącz Windosowską zaporę dla testu. Reset PC i sprawdź ping. RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 14:23 (07.07.2010 14:20)Dell napisał(a): Wyłącz Windosowską zaporę dla testu. Reset PC i sprawdź ping. Robiłem już tak i ping taki sam. Dodam, że mam siec bezprzewodową. Zdarzają się skoki pingu do 140 i jest lag tak na 2-3 sec. RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:25 No to trzeba było tak od razu. Zdecydowanie jest to wina połączenia bezprzewodowego. Nigdy nie będziesz miał "idealnego połączenia" co skutkuje wyższym pingiem. Świadczy też o tym skakanie pingu. W Windowsie nic nie zrobisz tak naprawdę dla poprawy pingu, poza wyłączeniem aktualizacji na czas grania, zwolnieniem przepustowości zarezerwowanej na aktualizacje (ale to moim zdaniem jest mit) ![]() Ale postaramy się coś jeszcze zadziałać: daj screena z : start-wpisz-msconfig-zakładka uruchamianie. RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 14:29 Aha, rozumiem. Czyli nic nie da się zrobić? http://img43.imageshack.us/i/msconfige.png/ -screen do tematu @EDIT Mam jeszcze jeden problem, ale nie chce zakładać kolejnego tematu. Mam monitor LCD 21.5" i rozdzielczość w cs 1600x1200. Chciałbym ustawić 1280x1024 lecz gdy to zrobię to mam czarne paski po bokach i nie da się grać ;/ Tryb opengl, próbowałem znaleźć skalowanie obrazu w ustawieniach karty graficznej ale ani śladu. RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:35 Tak jak pisałem Cytat:daj screena z : start-wpisz-msconfig-zakładka uruchamianie.Zobaczymy jakie aplikacje mogą wadzić przy graniu. RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 14:42 Screen \/ RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 14:48 Odznacz Skype, Gadu, CSS, Jave. Potwierdź, restart PC i testuj - przy wyłączonej zaporze systemowej. I odpowiednio ustawionym Esecie. RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 15:28 Wyłączyłem te programy, zaporę, zrobiłem restart i dalej ping taki sam. W esecie nie wiem co wyłączyć więc nic nie ruszałem. RE: Windows 7 i duży ping w cs - House - 07.07.2010 15:33 Czyli musisz się pogodzić z takim pingiem. Nic poza tym co pisałem nie zrobisz. Gdybyś podłączył kablem swój komputer, zapewne wyczuł byś różnicę. Ale na ping wpływa wiele zmiennych: -odległość od serwera -ilość jakiś serwerów na drodze -ilość jakiś dodatków na serwerze gry - i tysiące innych rzeczy Sprawdź na forach CS, czy nie ma przypadkiem jakiś konsolowych komend do gry które poprawiają ping. W Call of Duty można np. było drobnie tym pingiem manipulować. RE: Windows 7 i duży ping w cs - ihatebuffering - 07.07.2010 15:34 A wziąłeś pod uwagę to, że ping zależy też od serwera? Ja mam neta 8Mb i czasami w Cod4 na zagranicznych serwach mam ping 100, a na polskich max 30. A jeszcze to że masz neostrade to ping 90 mnie wcale nie dziwi. Jakością usług Neo nie szczycą, plus bezprzewodowy net. Aktualizacja sterów do routera i sieciówki nie zaszkodzi, najlepiej Drivermaxem. Edit: Do COD-a są specjalne configi ustawień graficznych itp w pliku txt zmniejszają ping (ale na cud liczyć nie można). RE: Windows 7 i duży ping w cs - vezovi - 07.07.2010 15:42 Ok problem rozwiązany. Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj: Mam monitor LCD 21.5" i rozdzielczość w cs 1600x1200. Chciałbym ustawić 1280x1024 lecz gdy to zrobię to mam czarne paski po bokach i nie da się grać ;/ Tryb opengl, próbowałem znaleźć skalowanie obrazu w ustawieniach karty graficznej ale ani śladu. |