Win 7 na innym laptopie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Win 7 na innym laptopie (/win-7-na-innym-laptopie-7603-t) |
Win 7 na innym laptopie - djzygi - 05.07.2010 23:35 Witam, kupiłem nowy oryginalny system operacyjny Windows 7, moj laptop jest na obecną chwile wystarczający ale w przyszłosci chciałbym zmienic na inny wyższy model, PYTANIE: czy moge zainstalowac system który kupiłem na innym laptopie?? RE: Windows 7 na innym laptopie - kamilom - 06.07.2010 08:57 Jeśli usuniesz system ze starego laptopa to tak. RE: Win 7 na innym laptopie - bodziulla - 06.07.2010 09:15 Hej. Przyczyniam się do wypowiedzi powyżej. Z tym, że jeżeli masz system na płycie możesz tak zrobić. W przypadku gdy zrobisz kopię z partycji recovery praktycznie nie będziesz mógł zainstalować na innym komputerze a to z powodu, że jest to system przystosowany do komputera z którym został zakupiony ponieważ jest to cały obraz wraz z sterownikami gdzie możesz mieć problem z instalacją, bo na pewno będzie konflikt sterowników do podzespołów. Pzdr RE: Windows 7 na innym laptopie - ihatebuffering - 06.07.2010 10:16 A wersja systemu OEM czy BOX ? Jeśli OEM to po odinstalowaniu systemu ze starego laptopa i zainstalowaniu na nowego, będziesz go musiał na 90% aktywować telefonicznie dzwoniąc do MS. A jest tak dlatego że klucz wersji OEM przypisuje się do danego modelu płyty głównej. Ale dzwoniąc do MS nie powinno być żadnych problemów z aktywacją A jeśli masz Box-a to możesz instalować na rożnych komputerach bez zmartwień (oczywiście na tylu na ile pozwala licencja). RE: Win 7 na innym laptopie - djzygi - 06.07.2010 22:33 oj nie wiem jaka to wersja, zakupiłem na ebay nowy nie otwarty http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160451953399&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_1278wt_1137 mam nadzieje ze jutro juz bedzie u mnie. RE: Win 7 na innym laptopie - bodziulla - 06.07.2010 23:22 Hej. Ten o którym mowa powyżej spokojnie możesz mieć. Spokojnie możesz go wgrać na swojego lapka bez obaw, ale pamiętaj jest to licencja jednostanowiskowa Pzdr RE: Win 7 na innym laptopie - djzygi - 06.07.2010 23:28 (06.07.2010 23:22)bodziulla napisał(a): Hej. rozumiem ze mogę go wgrać, ale czy mogę go później wyrejestrować z laptopa i zarejestrować na innym? nie chodzi mi tu o piractwo, zdarza mi się co jakieś 6 miesięcy zmieniam laptopa i chce być pewien ze zawsze mogę zainstalować świeża swoją zakupioną kopie? myślę ze inaczej był by to nonsens kupowania jednorazowego systemu! RE: Win 7 na innym laptopie - bodziulla - 07.07.2010 00:02 Na tej licencji co masz bez problemu, ale tylko na jednym stanowisku. Nie ważne, że masz teraz taki lapek a jutro inny. Ale nie może być jednocześnie na obu (komercyjnie). RE: Win 7 na innym laptopie - djzygi - 07.07.2010 00:05 kłaniam sie |