Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 (/nagrywarka-zewnetrzna-pioneer-dvr-xd09-predkosc-nagrywania-tylko-x2-x4-7581-t) |
Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 - cinek3883 - 04.07.2010 21:19 Witam, otóż kolejny problem z jakim się napotkałem w użytkowaniu Windows 7,to ten że po podłączeniu zewnętrznej nagrywarki Pionieer DVR-XD09 nie mam możliwości wyboru prędkości nagrywania, nagrywarka automatycznie wybiera najniższą! Co ciekawsze po podłączeniu do innych komputerów z tym samym systemem jak i starszymi nie ma tego problemu! Wiec na pewno można gdzieś to zmienić! Dlatego też prosił bym o rade! Pozdrawiam. Ps. nie jest to również zależne od płyt, ponieważ te same płyty na innych komputerach nagrywa maksymalnie do x8, a sprawdzałem na min Verbatimach które są do x16, ale wiadomo, ograniczenia nagrywarki... RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09 , dostępna prędkość nagrywania tylko x2,4! - bodziulla - 04.07.2010 22:29 Masz W7 x64lub x86?. Jaka to aplikacja czy tylko systemowa gdzie masz problema? RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09 , dostępna prędkość nagrywania tylko x2,4! - cinek3883 - 05.07.2010 02:17 Posiadam Windows 7 X64 tam gdzie nie chodzi ona poprawnie, sprawdzałem na innych systemach faktycznie X86 (Win 7 , Vista , XP). Co do aplikacji to praktycznie na wszystkich jakich używałem (Nero 10,IMG Burn,Alcohol 120%). Jako ciekawostkę mogę powiedzieć ze raz na jakiś czas mam do wyboru prędkości, ale od czego to zależy to nie wiem. Przykład, nagram 5 płyt gdzie nie mam prędkości do wyboru, a przy 6 i 7 mam, po czym znów nie mam na ileś tam płyt opcji wyboru prędkości! Tak jak by jakiś sterownik był skopany! Co ciekawsze próbowałem również na różnych kablach, z racji iż nagrywarka nie ma zasilania zewnętrznego,ale na wszystkich jest praktycznie to samo jak opisuje wyżej! RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09 , dostępna prędkość nagrywania tylko x2,4! - bodziulla - 05.07.2010 15:56 Hej. Na początek wgraj nowy bios do nagrywarki. Możesz pobrać stąd: Bios nagrywarki i poczekamy na efekty Pzdr RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09 , dostępna prędkość nagrywania tylko x2,4! - cinek3883 - 05.07.2010 16:27 " FW is already latest" :/ Dzisiaj popróbuję jeszcze zainstalować ASPI i innych programów. Może to coś zmieni heh... RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09 , dostępna prędkość nagrywania tylko x2,4! - bodziulla - 05.07.2010 17:08 Hm. No cóż wiesz co kiedyś miałem podobny problem raz się pokazało raz nie. Zmieniłem Nero na wersję 7 i już do dzisiaj wszystko działa jak należy. Pzdr RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 - cinek3883 - 06.07.2010 18:52 hmm... mnie to w sumie obojętne jaka wersja Nero , problem w tym ze w każdym programie tak mam :-/ Img Burn , Alcohol 120% :-/ a Nero 7 nie sądzę aby działał na Windows 7 x64 :-/ Poza tym wczoraj nagrywałem prawie cały dzień i było ok (mogłem wybierać prędkość) , a na sam koniec (dosłownie 2 ostatnie płytki) znów się skaszaniło :-/ RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 - ihatebuffering - 06.07.2010 19:50 Próbowałeś Drivermaxa? Bardzo ważne są sterowniki do chipsetu i magistrali USB (sądzę, że nagrywarka jest podłączone przez USB). Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) RE: Nagrywarka zewnętrzna Pioneer DVR-XD09, prędkość nagrywania tylko x2, x4 - HrabiaHodon - 07.07.2010 13:42 Kuriozum: oczywiście USB 2.0? |