![]() |
Nie mogę wejść w udostępnione pliki - Windows 7 - XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Nie mogę wejść w udostępnione pliki - Windows 7 - XP (/nie-moge-wejsc-w-udostepnione-pliki-windows-7-xp-7564-t) |
Nie mogę wejść w udostępnione pliki - Windows 7 - XP - mam7 - 03.07.2010 18:37 Witam wszystkich forumowiczów... Mam problem z połączeniem w siec LAN Laptopa z Windowsem 7 i PC z XP.Laptop połacząny jest z LB za pomoca wbudowanej karty WI-FI.Na laptopie mam internet oraz wykrywam połaczenie z PC , (widze foldery udostępnione na PC).Jezeli chodzi o PC to jest on połaczony z LB za pomocą kabla Ethernet (RJ-45) , mam połączenie z internetem , widze Laptopa jednak nie moge sie z nim połaczyc.Wyskakuje mi komunikat o nie znalezieniu scieżki sieciowej.Macie jakiś pomysł.Z góry THX... ![]() RE: Nie mogę wejść w udostępnione pliki (Windows 7 - XP) - House - 03.07.2010 18:42 1. W antywirusie dodaj sieć do zaufanych - potwierdź, ponownie uruchom PC. 2. Jeśli nie posiadasz antywirusa, wyłącz windosowski firewall dla testu. RE: Nie mogę wejść w udostępnione pliki (Windows 7 - XP) - mam7 - 03.07.2010 19:01 (03.07.2010 18:42)Dell napisał(a): 1. W antywirusie dodaj sieć do zaufanych - potwierdź, ponownie uruchom PC.Czyli myslisz ,że jest to blad po stronie PC czy Laptopa.W momencie kiedy wylaczyłem program anywirusowy(McAfee) na laptopie ,zamiast komunikatu o nie znalezionej scieżce pojawia mi sie okno logowania.Co jest dla mnie torche dziwne.No nic sprubje jescze wyłacyc program antywirusowy oraz systemowego firewalla na PC , i dam znac co z tego wyszło.. ![]() |