![]() |
Rozwiązany Windows 7 - słabsza wydajność (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 - słabsza wydajność (rozwiązany) (/windows-7-slabsza-wydajnosc-rozwiazany-7506-t) |
Windows 7 - słabsza wydajność (rozwiązany) - changeom - 30.06.2010 21:34 Od kilku dni Windows 7 rwie mi coraz bardziej. Przy reinstalacji systemu nie było możliwości formatowania dysku c (systemowego) oraz nie wiem jak za to się wziąć. Teraz wpadłem na pomysł, aby włożyć sformatować C. 1. Włożę płyte XP > sformatuje dysk C (NTFS). 2. Wyłożę XP, włożę płytę Windows 7. 3. Będę postępować zgodnie z instalacją. Jest taka możliwość? Nie będzie żadnych problemów? RE: Windows 7 - słabsza wydajność - bodziulla - 30.06.2010 21:46 Hej. Dlaczego chcesz sobie nadać pracy. Zrób odrazu z płyty W7, ale jak będziesz robić format to usuń partycję systemową wraz z partycją 100MB zarezerwowaną dla tamtej instalacji. Po czym stwórz nową partycję a instalator W7 sam utworzy sobie nową partycję 100MB świeżą wraz z partycją na której będziesz mieć swój system. Tak zrób najlepiej, chyba że masz za dużo czasu i lubisz instalacje ![]() Pzdr RE: Windows 7 - słabsza wydajność - changeom - 30.06.2010 21:52 Też bym tak zrobił wcześniej, ale nie widziałem tej funkcji w/w przez Ciebie. Na pewno jest?;p czy ja ślepy ![]() Bo historia jest taka: Zainstalowalem Windows 7, przeinstalowalem ponownie i coś zaczoł mulić. Ale nie zauważyłem tej funkcji "formatuj". Stworzyły się pliki windows, windows old - ten usunąłem ręcznie(shift delete). RE: Windows 7 - słabsza wydajność - bodziulla - 30.06.2010 21:58 No to teraz zrób odrazu z płyty W7 i patrz uważnie. Przy tworzeniu partycji są opcje usuń/ formatuj / utwórz ![]() Pzdr Ale zrób tak jak napisałem powyżej oki ![]() RE: Windows 7 - słabsza wydajność - stingear - 30.06.2010 22:50 Jak będziesz przy oknie z widokiem na partycje, w prawym dolnym rogu masz "Opcje dysku" albo coś w tym stylu i jeśli to klikniesz, pod spodem wyświetlą Ci się opcje do formatowania, tworzenia, usuwania i rozszerzania partycji. [attachment=1178] Screen w wersji angielskiej, ale pokaże, gdzie szukać, bo różni się tylko językiem, układ ten sam. |