Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera (/siec-sie-rozlacza-po-paru-minutach-uzytkowania-komputera-7418-t) |
Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera - darkf - 26.06.2010 11:58 Witam, mam problem z siecią. Problem ten występował od dawna, raz na ruski rok. Wystarczyło zresetować laptopa i problem z głowy. Wracał naprawdę rzadko. Teraz występuje za każdym razem. Do rzeczy: mam sieć lokalną i router bezprzewodowy. Włączam kompa, jest internet, wszystko super, cacy. Po paru minutach, komp zaczyna niemiłosiernie lagować. Myszka skacze, w ogóle nie chodzi płynnie. Pada internet i już nie wraca, aż do restartu kompa. W ogóle nie widzi sieci, a na moim osiedlu jest ich kilka i zawsze widział z 5-6. Co to jest? Nie mam żadnych śmieci na kompie, wirusów itp. Z góry dziękuję za pomoc. RE: Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera - House - 26.06.2010 12:05 Zaczął bym przede wszystkim od sprawdzenia komputera dobrym antywirusem. Ponadto przeczyścił bym rejestr jakimś CCleanerem. To są podstawowe kroki przy tego typu sytuacjach. RE: Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera - darkf - 26.06.2010 12:08 CCleanera używam regularnie, mam avasta i adaware. Komputer jest naprawdę czysty, ja mam na nim tylko Office, chrome, program od nokii i gadu. RE: Sieć się rozłącza po paru minutach użytkowania komputera - House - 26.06.2010 12:12 Na 2 miejscu zaktualizował bym wszystkie sterowniki. W menadżerze zadań, sprawdź zużycie procesora, ramu i napisz. Ponadto daj screena z start - wpisz - msconfig - zakładka uruchamianie. Następnie sprawdź start - wszystkie programy - autostart - czy tam nic nie ma.(czasem jakiś śmieć/wirus/robak się zaplącze). Czy działo się tak od samego początku zainstalowania Windowsa ? |