Błędy w podglądzie zdarzeń - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Błędy w podglądzie zdarzeń (/bledy-w-podgladzie-zdarzen-7395-t) |
BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 25.06.2010 11:33 ProszÄ™ o pomoc w znalezieniu sposobu na pozbycie siÄ™ nastÄ™pujÄ…cych bÅ‚Ä™dów: Kod: Nazwa dziennika: Application Kod: Nazwa dziennika: Application Dodatkowe pytanie: czy te bÅ‚Ä™dy majÄ… jakiÅ› znaczÄ…cy wpÅ‚yw na pracÄ™ systemu oraz programów, których dotyczÄ… i czy sÄ… poważne? RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - ihatebuffering - 26.06.2010 08:15 Witam, widocznie z tego co tam widać problem stwarza program Spybot, spróbuj go odinstalować np Revo Unistallerem, i zainstalować na nowo. Przeczyść przy okazji rejestr np Ccleaner lub AML Free Registry Cleaner. W tym 1 programie jest jakiÅ› bÅ‚Ä…d z plikiem, jeÅ›li chodzi o MovieMaker to pewnie jakiÅ› bÅ‚Ä…d zwiÄ…zany z tym że masz system 64 Bitowy a program jest pisany na 32 bitowe systemy. Jeszcze pytanie czy ten komunikat byÅ‚ jednorazowy ? Czy codziennie tworzy siÄ™ nowy wpis w dzienniku ? RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 27.06.2010 19:34 Witam, niestety reinstalacja spybota nie pomogÅ‚a. JeÅ›li chodzi o pojawianie siÄ™ wpisów w dzienniku - codziennie tworzÄ… siÄ™ nowe a także powstajÄ… gdy uruchamiam wyżej wymienione programy. RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - bodziulla - 28.06.2010 00:30 Hej. No tak możesz mieć teraz maÅ‚Ä… dysleksjÄ™ komputerowÄ…. Spy&boot to potrafi. Mam pytanie jaki masz anty na kompie i co go chroni?. Mam do Ciebie proÅ›bÄ™ czy możesz użyć narzÄ™dzia OTL (pobierasz go na pulipt): [urln]http://fileai.com/?r=218[/urln] Gdy masz już to urzÄ…dzenie na pulpicie czy możesz mi zrobić log wg tych ustawieÅ„: W polu zaznaczonym na czerwono wklej: Kod: netsvcs Klikasz na start czyli skanuj. Czekasz na ukoÅ„czenie pracy przez program - powstanie raport, którego zawartość chciaÅ‚bym abyÅ› wkleiÅ‚ na forum ( bo przyjdzie "Hatebuff", "Dell" i ja. Tobie pomożemy i na pewno inni siÄ™ zgÅ‚oszÄ… do pomocy, bo nasze forum jest cool). Gdy zakoÅ„czy dziaÅ‚anie OTL wg wskazówek zrobi siÄ™ plik OTL.txt i nam go podasz na forum oki Pzdr RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 28.06.2010 11:31 System jest Å›wieży, ma może parÄ™ dni, powodem ponownej instalacji byÅ‚ powolny internet. Wiele stron nie chciaÅ‚o siÄ™ otwierać do koÅ„ca, prÄ™dkość pobierania plików dziwnie skakaÅ‚a. Wirusów nie byÅ‚o. System jest chroniony przez NOD32 4.2.42.3, wersja 64-bit Skan OTL zrobiÅ‚am ale nie mogÄ™ sobie dać rady z wklejeniem tego wielkiego loga wiÄ™c zamieszczam link http://www.sendspace.com/file/1o3816 RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - bodziulla - 29.06.2010 00:28 Hej. Już na pierwszy rzut oka można zobaczyć zÅ‚e wpisy w pliku host co praktycznie powinno być puste lub ewentualnie sam dodajesz wpisy. Nie masz czystego systemu, ale nie oznacza, że jest źle i bez paniki. Nie wiem czy korzystasz nadal z Spy&Boot?. Jeżeli tak to pozbÄ…dź siÄ™ go caÅ‚kowicie wÅ‚Ä…cznie z wszystkimi folderami i wpisami w rejestrze o ile siÄ™ da. Zalecam jak już chcesz takowego programu używać AdAdware jest bardziej stabilny i nie powoduje problemów. Z mojego doÅ›wiadczenia wiem, że NOD nie jest aż taki rewelacyjny, ale to moja sugestia. Z tego co widzÄ™ masz samego noda i korzystasz chyba z zapory Windows. W zaporze masz dziure tzn., że przepuszcza Tobie niektóre rzeczy i stÄ…d masz wpisy w hoÅ›cie i/lub przyczyniÅ‚ siÄ™ Spy&Boot, bo próbowaÅ‚ to blokować. Musisz uszczelnić zaporÄ™ bÄ…dź skorzystać z zewnÄ™trznej zapory czyli innej aniżeli systemowa, która da Tobie komunikaty o poÅ‚Ä…czeniach wychodzÄ…co/ przychodzÄ…cych. Co do pliku host Å›cieżka: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts musisz usunąć wpisy i powinno zostać tylko tak (plik otwórz za pomocÄ… Notatnika: Cytat:# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp. Z tym, że ma tak wyglÄ…dać jeżeli sam nie definiowaÅ‚eÅ› jakichÅ› hostów. Jak na razie zrób te rzeczy (moja sugestia a Twoja decyzja). I jeszcze możesz wyÅ‚Ä…czyć Windows Defender. Jak to zrobisz powiedz co i jak teraz wyglÄ…da i jeżeli możesz zrób ponownie log z OTL. Pzdr RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 29.06.2010 10:08 JeÅ›li chodzi o wpisy w pliku host to dodaje je Spybot S&D. WÅ‚aÅ›nie sprawdziÅ‚am i to siÄ™ daje wyÅ‚Ä…czyć, wtedy plik jest czysty. Wydaje mi siÄ™, że to jest taka lista stron, które Spybot blokuje. Defender mam wyÅ‚Ä…czony w usÅ‚ugach. JeÅ›li chodzi o antywirusa to sprawa otwarta gdyż na razie tylko testujÄ™ NOD-a, wczeÅ›niej miaÅ‚am G-Data, skoÅ„czyÅ‚a siÄ™ licencja. Jak uszczelnić zaporÄ™ systemowÄ…? Do zamkniÄ™cia niektórych portów użyÅ‚am WWDC bo czytaÅ‚am, że dziÄ™ki temu ewentualne robactwo ma utrudniony dostÄ™p. Ale nie wiem czy na Windows 7 ten program rzeczywiÅ›cie poprawnie dziaÅ‚a. PS. Jestem kobietÄ… RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - bodziulla - 29.06.2010 15:31 Hej Figa. To, że jesteÅ› kobietÄ… niczemu nie umniejsza. Mam pytanie skÄ…d miaÅ‚aÅ› GDate?. RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 30.06.2010 09:47 Nie chodzi o umniejszanie tylko o to aby zwracać siÄ™ do mnie "-Å‚aÅ›" zamiast "-Å‚eÅ›" G-DatÄ™ miaÅ‚am z KÅš, ten pierwszy, drugiego już nie instalowaÅ‚am, denerwowaÅ‚o mnie, że dÅ‚ugo skanuje np. pliki jpg na stronach lub forach. Ponawiam pytanie, jak najlepiej pod wzglÄ™dem bezpieczeÅ„stwa skonfigurować wbudowany w Windowsa firewall? Czy jest to możliwe? RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - bodziulla - 30.06.2010 13:51 Hej Figa. Może zrobimy tak. OdnoÅ›nie zapory systemowej jeżeli siÄ™ upierasz to zrobiÄ™ dla Ciebie poradÄ™ jak jÄ… kompletnie skonfigurować, ale. WÅ‚aÅ›ciwie to firewall systemowy nie daje takiego zabezpieczenia jak prawdziwy program antywirusowy z zaporÄ… Firewall. Gdyż to on przejmuje caÅ‚kowitÄ… kontrolÄ™ nad systemem i jÄ… zabezpiecza od podstawowej do zaawansowanej konfiguracji. Mówisz, że testujesz NOD-a. Czyli chyba pobraÅ‚aÅ› go z strony Eseta. Moja sugestia czy możesz sobie pobrać Noda Internet Security i zobaczyć jak dla Ciebie pasuje?. Moja druga sugestia pozbÄ…dź siÄ™ Spy&Boot i tego WWDC (jeżeli bÄ™dziesz odinstalowywać to pobierz sobie Revo Uninstaller i za pomocÄ… tego programu odinstaluj każdy program w przyszÅ‚oÅ›ci również). Już tÅ‚umaczÄ™ zbyt nachalna i duża instalacja programów do blokad może Tobie w przyszÅ‚oÅ›ci zaszkodzić i możesz sobie poblokować coÅ› niechcÄ…co. A uwierz mi, że sÄ… takie infekcje, że to co masz Tobie nie pomoże. Jeżeli pobierzesz sobie NIS to wyÅ‚Ä…cz też zaporÄ™ systemowÄ…, bo bÄ™dzie kolizja dwóch zapór. Jeszcze jedna sugestia zamiast Spy&Boot pobierz sobie AdAdware. Czekam na TwojÄ… decyzjÄ™ Pzdr RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - figa - 06.07.2010 10:25 Witam po przerwie, wypróbujÄ™ kilka programów zabezpieczajÄ…cych, zobaczÄ™ jaki wpÅ‚yw majÄ… na szybkość dziaÅ‚ania systemu bo co do skutecznoÅ›ci w ochronie to ciężko bÄ™dzie sprawdzić, nie wchodzÄ™ nie wiadomo gdzie Chyba, że istniejÄ… jakieÅ› sposoby na sprawdzenie szczelnoÅ›ci ochrony? RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - House - 06.07.2010 10:29 Szukasz w internecie paczki z wirusami, Å›ciÄ…gasz i porównujesz ilość wirusów w paczce z iloÅ›ciÄ… wirusów, które Ci antywirus znalazÅ‚. Ewentualnie przeglÄ…dasz testy antywirusów - tam również sÄ… obszerne dane dotyczÄ…ce stopnia wykrywalnoÅ›ci zagrożeÅ„. RE: BÅ‚Ä™dy w podglÄ…dzie zdarzeÅ„ - ihatebuffering - 06.07.2010 10:32 figa powiem Ci szczerzÄ™, że z zapory nie korzystam, antywirusy korzystam tylko z triali i co miesiÄ…c je zmieniam. Czasami nie mam żadnej ochrony przez miesiÄ…c, raz na jakiÅ› czas przeskanujÄ™ kompa skanerem online np Norton itp. I żadnych wirusów nie mam. Instalowanie na kompie antywirusa, zapory, programów anty Spy, plus jeszcze firewall nie systemowy to moim zdaniem bÅ‚Ä…d. Zamula tylko system. Wystarczy mieć rozsÄ…dek i aktywnego 1 antywirusa. Z zabezpieczeniami zapory/firewalla też nie można przesadzać bo czÄ™sto uniemożliwia pracÄ™ programów lub dostÄ™p do ulubionych stron, chociaż wcale nie sÄ… zagrożone. |