Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem (/router-tp-link-td-w8901g-adsl-problem-z-internetem-7373-t)

Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - paN+mp3 - 24.06.2010 07:31

Witam mam Router Tp-Link TD-W8901G nie chce mi dzialac cos na Windows 7 ultimate , plyta nie chce sie zainstalowac bo wywala ze brak polaczenia , a kable ,lampi itd sa jak na windowsie XP . Doradzicie co zrobic bo kompa mam czystego po instalacji Windows 7.

[Obrazek: beztytuupw.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

RE: Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - stingear - 24.06.2010 07:46

Mam ten sam router. Wejdź na stronę producenta i pobierz najnowszego soft'a i zaktualizuj go na routerze. Potem standardowe przejście przez Wizard i będzie wszystko działać. Routery z TP-Linka bardzo często sprawiają problemy z połączeniem z internetem, ale aktualizacja softa zawsze pomaga. Kolejnym ważnym elementem przy konfiguracji w pierwszym etapie jest ustawienie odpowiednich wartości w zależności od dostawcy, czyli jak masz NEO, to musisz ustawić 8 i 35 ustawić. Wszystkie potrzebne informacje masz w instrukcji obsługi w polskiej części, tam są też wszystkie parametry odnośnie dostawców internetu.
P.S. Nie masz czasem ustawionych statycznych adresów IP w komputerze? I czy konfigurowałeś router pod względem filtrowania adresów MAC?

RE: Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - paN+mp3 - 24.06.2010 07:54

Wiem ja tylko konfigurowalem zeby dzialal , na komputerze od instalacji Windows 7 nic nie ustawialem, bys powiedzial co ustawic.
P.S
Internet dziala na XP sp 2 a na windowsie 7 nie dziala kablami co trzeba w ustawieniach Windows 7 ustawic?

RE: Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - HrabiaHodon - 24.06.2010 14:47

Przecież masz połączenie sieci bezprzewodowej. W uruchom w pisz polecenie CMD, a następnie w wiersz poleceń komendę ipconfig /all.

RE: Router Tp-Link TD-W8901G adsl problem z internetem - Prym - 12.05.2011 20:28

Podłączę się do tematu. Również mam drobny problem z routerem. Mianowicie bardzo długi czas nawiązywania połączenia. W przypadku uruchamiania komputera to jeszcze tak nie drażni bo prawie zaraz po załadowaniu systemu mam net. Jednak jeśli go rozłączę (guziczkiem z tyłu) to łączy się z 3-5 minut, a w przypadku gdy uruchomiona jest przeglądarka lampka "internet" w ogóle się nie włączy. Jakiś czas temu rzucił mi się w oczy gdzieś temat jak to przyśpieszyć, gdzieś podobno w opcjach przy logowaniu się do ustawień modemu przez przeglądarkę, ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć tego artykułu.