Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak synchronizacji głosu z obrazem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Brak synchronizacji głosu z obrazem (/brak-synchronizacji-glosu-z-obrazem-7214-t)

Brak synchronizacji głosu z obrazem - Kurp55 - 14.06.2010 13:20

Mam zainstalowana kartę telewizyjną WinFast 2000 XP Expert.W związku z tym,że nie mogę poprawnie zainstalować aplikacji do tej karty odbiór telewizji włączyłem przez Windows Media Center. Głos nie jest zsynchronizowany z obrazem.Jak można to naprawić.Drugi problem to aplikacja do karty.Po jej zainstalowaniu gdy uruchamiam ten program otrzymuję komunikat 'nie można utworzyć wykresu".Sterowniki i aplikację instalowałem w trybie zgodności.

RE: Brak synchronizacji głosu z obrazem. - stingear - 14.06.2010 13:26

Problem na 100% jest po stronie sterowników. Jest kilka rozwiązań tego problemu. Pierwszy, to znaleźć i zainstalować sterowniki pod Vistę, nie zapominając o ówczesnym odinstalowaniu starych, drugi to użycie programu DriverMax, który sam znajdzie, pobierze i zainstaluje Ci potrzebne sterowniki. Tą opcję polecam najbardziej. Więcej na temat tego programu znajdziesz na forum.