![]() |
Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier (/kernel-power-wylacza-komputer-podczas-gier-7104-t) |
Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - Morph - 07.06.2010 21:17 Witam Serdecznie Jakiś czas temu pojawił mi się problem z Kernel power , Komputer podczas gry w pewne MMO tzn. World of Warcraft się wyłącza. W dzienniku zdarzeń mam: Kernel power ....(bla bla bla) Kod: <quote> Zasilacz wymieniony kilka dni temu , dziś listwa wymieniona. Co może być problemem? RE: Kernel Power - Wylaczanie komputera - StoProcent - 07.06.2010 21:33 Jeżeli zasilacz został wymieniony to najprawdopodobniej jego wina, sprawdź na innym. RE: Kernel Power - Wylaczanie komputera - Morph - 07.06.2010 21:40 Tzn na starym zasilaczu to się zaczęło ![]() RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - bodziulla - 07.06.2010 22:03 Mam pytanie. Jakiego używasz systemu? Czy robiłeś instalkę bądź/lub nowe sterowniki ewentualnie? Czy podkręcałeś podzespoły? RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - pigula630 - 07.06.2010 22:17 Dokładnie, pytanie jak wyżej - jest OC?? U mnie takie objawy były, jak zjeżdżałem w dół z napięciem procka (szukałem najmniejszej stabilnej wartości dla podkręconego proca). Podniosłem o 1 oczko w górę i śmiga ![]() RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - Morph - 08.06.2010 07:25 Windows 7 Ultimate 64bit świeżo zainstalowany wraz z wymiana zasilacza , mimo to dzieje się to samo , sterowniki aktualne dostępne może to wina Grafiki Zotac Ge Force 8800 GT ? RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - stingear - 08.06.2010 07:38 A może przegrzewa Ci się grafika albo procesor i dlatego komp się restartuje. Proponuję odpalić program do monitoringu temperatury w komputerze i w tle jakąś aplikację, która go wysili, np 3D Max do testowania wydajności komputera, ustawić mu ze 20 powtórzeń na rozdzielczościach, na jakich grasz w WoW'a i wtedy się okaże, czy się czasem nie przegrzewa. RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - Morph - 08.06.2010 12:08 Grafika w stresie pod 80 stopni i co dziwne, procki dobijają do 100.... ![]() RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - stingear - 08.06.2010 13:39 To bardzo dziwne, ja na laptopie na grafice w stresie do 60', a na rdzeniach do 70 max. Proponuję przedmuchać radiatory z kurzu i sprawdzić czy aby napewno się wiatraczki kręcą. Powodem może być także temperatura otoczenia, zwłaszcza że lato się zaczyna i jest cieplej. Wentylację obudowy masz dobrą? Możesz też sprawdzić w ustawieniach BIOS'u, czy nie masz włączonego zabezpieczenia, że jak osiągnie pewną temperaturę, to się restartuje. RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - ihatebuffering - 08.06.2010 16:09 Cytat:procki dobijają do 100.... Big Grin Dziwne, bo chłodzenie mam profesjonalne, srebrna pastę itp.Stary Ty chyba chcesz się szybko pozbyć procesora ![]() Edit: Czyli zrób to co napisałem wyżej a na pewno temp procka się obniża. Po każdym zdjęciu radiatora trzeba też wymieniać też pastę! Przy "oderwaniu" radiatora od procesora z zaschniętą już pastą straci ona swoje właściwości przewodzenia ciepła, a nawet zatrzymuje ona przepływ ciepła z procesora do radiatora. RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - Morph - 08.06.2010 20:44 Wiec tak: W obudowie jest chłodno kurzu brak . Dziś dowiedziałem się od żony , że czyściła komputer podczas mojej 2 tygodniowej nieobecności i zdjęła radiator ;/ , potem go "zamontowała tak jak był" Przepraszam za moje problemy z ortografią . RE: Kernel Power - wyłącza komputer podczas gier - minetaur2 - 09.06.2010 10:45 Ej, morph, daj znać czy pomogło założenia radiatora na procek od nowa (uwzględniając podstawowe zasady wymiany procka ![]() ![]() |