![]() |
Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? (/jaki-tuner-tv-wybrac-pod-windows7-7090-t) |
Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - Marys - 07.06.2010 08:50 Witam, chciałbym się zapytać jaki najlepiej tuner tv wybrać pod win7 lub czym się kierować? Przejrzałem już parę opinii na temat tunerów tv i zawsze jest jakiś problem z nimi. Prosiłbym przynajmniej o podanie marek jakie kupować, a najlepiej konkretne modele jakie polecacie. Jeszcze jedno pytanie: czy firma not only tv ma coś wspólnego z Life View? RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - House - 08.06.2010 12:28 Tuner TV tak naprawdę obojętnie jaki możesz wybrać, przy cenie do 50 zł max raczej nie ma co przebierać, każda karta będzie spełniała swoje zadanie. RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - KimboSlice - 08.06.2010 18:37 Ja właśnie też stoje przed takim wyborem. Sprzątnęli mi tv z pokoju i musze coś kupić ![]() ![]() RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - Marys - 08.06.2010 18:51 Oj uważaj na ten tuner. Poszukaj czegoś AverMedia, ja sobie zamówiłem Volar X, tylko że on jest zewnętrzny bo jeszcze do lapka będę miał. Byłem w paru sklepach i w większości mi polecali AverMedia, mówili że jest mało reklamacji a po za tym ma sterownik do win7. Co do twojej karty czytałem opinie (bo też myślałem nad tym) i są strasznie zróżnicowane. Jak będziesz wybierał tuner to zawsze poczytaj jakieś opinie o nim. Pamiętaj że w większość tuner jest problem z dźwiękiem. Ja np. w poprzednim tunerze musiałem dobrze pogrzebać, żeby ustawić dźwięk. Życzę powodzenia w wybieraniu ![]() RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - KimboSlice - 08.06.2010 19:07 Tylko ,że te są z kolei drogie ![]() ![]() ![]() RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - Marys - 11.06.2010 11:47 Jak coś już mam tuner TV i kupiłem AverMedia Volar AX i wszystko działa. Jakość dobra i wszystko ogólnie dobrze, tylko przy mojej rozdzielczości (1680x1050) nie wyświetla się na cały ekran i trochę soft wolno chodzi. Próbowałem kupić sobie coś lepszego, ale to tu nie ma to się skończyło itp. i już nie mogłem wytrzymać więc kupiłem to i nawet może być ![]() RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - Magic_coin - 12.06.2010 07:57 @KimboSlice Ja posiadam tego winfasta i sprawuje się nieźle, choć obraz rewelacyjny nie jest. Nie współpracuje najlepiej z media center (niektórych kanałów nie znajduje) RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - kojotziomal - 02.04.2011 08:09 A ja miałbym jedno zasadnicze pytanie i prosiłbym o konkretną odpowiedź. Czy jeżeli podłącze tuner tv pod laptopa to taka antena która jest w zestawie wystarczy do odbioru normalnej jakości obrazu? Czy konieczne jest podłączenie dodatkowej anteny? RE: Jaki tuner TV wybrać pod Windows7? - stanax - 02.04.2011 08:32 (02.04.2011 08:09)kojotziomal napisał(a): (...) konkretną odpowiedź Nikt Ci nie da konkretnej odpowiedzi, bo nie znamy fizycznego położenia Twojego komputera - chodzi o odległość od najbliższego nadajnika / jaki jest poziom sygnału w miejscu gdzie stoi komputer / jaka jest konstrukcja budynku(ściany z cegły, czy np. żelbeton). Musisz sam doświadczalnie sprawdzić jaka jest jakość sygnału; kup tuner z zastrzeżeniem, że jak będzie źle, to go zwrócisz. . |