Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Instalacja Windows XP obok Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Instalacja Windows XP obok Windows 7 (/instalacja-windows-xp-obok-windows-7-7069-t)

Instalacja Windows XP obok Windows 7 - dethmen - 06.06.2010 00:02

Witam problem polega na tym że podczas prób instalacji (satelite L500 z Win 7) XP w żaden sposób nie mogę uzyskać "zgody", pojawia mi sie niebieski ekran po załadowaniu się plików instalacyjnych z płytki w momencie gdy powinienem wybrać lokacje do instalacji.
Mam pierwsza partycje 400 Mb k(którą usunąłem) następnie z Win 7 oraz jedna "wolną".
Co mam zrobić żeby móc zainstalować XP?

RE: Problem z instalacją obok siebie XP i 7 - bodziulla - 06.06.2010 00:15

Hej.
Czyli masz problem, aby zainstalować obok W7 system XP?
Przyczyny z reguły są dwie:
1. Jeżeli masz XP bez dodatku Servcie Pack może nie odpalić?,
2. W biosie musisz przełaczyć funkcję z AHCI na IDE ( nie wiem jaki masz bios i dokładnie nie mogę powiedzieć gdzie się to znajduje, ale jak znajdziesz AHCI to przełącz na IDE?
Ale sprawdź tą drugą opcje i potem spróbuj instalkę, ale po tym jak zainstalujesz XP możesz mieć problem z uruchomieniem W7 a raczej tak na pewno będzie.
Pzdr

RE: Problem z instalacją obok siebie XP i 7 - dethmen - 06.06.2010 04:59

Mam płytkę z Winem XP z SP3.
Spróbuje zmienić to ustawienie w BIOS'ie tylko co ono mi da ?
Po nie udanych próbach instalacji XP, włożyłem płytkę Recowery z 7 i teraz zawiesza sie i restartuje już po całej instalacji w miejscu gdzie powinno sie pierwsze ustawienia wprowadzić.

RE: Instalacja Windows XP obok Windows 7 (rozwiązany) - dethmen - 06.06.2010 11:42

dobra już wszystko zrobiłem dzięki .