![]() |
Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook (/zmiana-wersji-windows-7-notebook-7003-t) |
Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - Thunder Blade - 02.06.2010 18:10 Witam Niedawno nabyłem nowy sprzęt -Notebook Samsung R780. Mam w nim problem z systemem, jak wiadomo do tych laptopów jest dodawany system Win 7 Home Premium 32bit. Nie dostałem z laptopem żadnej płyty - z tego co wyczytałem jest to wersja OEM (jeśli sie mylę to mnie poprawcie), mam jedynie partycję recovery. Potrzebowałbym zainstalować wersję 64bit. Na laptopie mam naklejkę z kluczem Win7. Czy ten klucz zadziała jeśli zainstaluję wersję Home Premium 64bit? Aktualnie posiadam również dostęp z uczelni do MSDN więc mogłbym zainstalować wersje Professional bez problemu, ale zależy mi żeby to było coś pewnego, bo wiadomo ze MSDN wiecznie mieć nie będę ![]() Pozdrawiam RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - House - 02.06.2010 18:23 Dlaczego MSDNAA wiecznie mieć nie będziesz ? Licencja MSDNAA jest "na zawsze". Nie kończy się wraz z zakończeniem studiów. Cytat: RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - Thunder Blade - 02.06.2010 19:48 Dzięki za odpowiedzi na moje pytania. Z tą licencją MSDNAA o mnie mile zaskoczyłeś. Dzięki! ![]() RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - House - 03.06.2010 10:02 1. Możesz wygenerować nowy klucz (musisz) 1 klucz - 1 PC 2. Sformatowanie partycji recovery całkowicie ją usunie. RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - bodziulla - 03.06.2010 15:09 Hej. Przyczyniam się do wypowiedzi powyższej. Ale mógłybś sobie zrobić kopie tego systemu, który masz aktualnie na lapku. A co do licencji MSDNAA masz ją dożywotnio, ale jako wersję "niekomercyjną". Co do generowania klucza od MSDNAA niestety nie ma takiej możliwości. Ewentualnie jeżeli zagubiłeś kopie wraz z kluczem to musisz pisać do MSDNAA o wydanie ( a raczej pobrania) drugiej kopii, ale i tak dostaniesz tylko i wyłącznie tą kopie, którą pobrałeś wcześniej. O ile wiem z mojego doświadczenia nie ma opcji generowania kluczy dostajesz jeden na jeden system i koniec. Pzdr RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - House - 03.06.2010 16:19 Bzdura. Masz MSDNAA ? To wejdź w panel pobierania i pobierz sobie np. każdą wersje systemu jaką chcesz, do każdej dostaniesz osobny klucz. O żadne duplikaty nie trzeba pisać do MS?!. RE: Zmiana wersji Windows 7 - Notebook - bodziulla - 03.06.2010 16:33 Nie bzdura. Mam konto na jednej uczelni i na innej i powiem, że na jednym mam tylko i wyłącznie wersje Pro a na innym uczelnianym mam właśnie do wyboru. Myślę, że to zależy od uczelni, bo np: kolega na też ciut inaczej. Pzdr (nie pisałbym jakbym nie wiedział) |