Win 7 problem z scandiskiem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Win 7 problem z scandiskiem (/win-7-problem-z-scandiskiem-6993-t) |
Win 7 problem z scandiskiem - starcraft - 02.06.2010 11:27 Hej mam taki problem chciałem przeskanować dysk scandiskiem. Po resecie odpala się scandisk i jest odliczanie do 10 sekund (jest to czas na rezygnacje z procesu) i problem jest taki że dochodzi do jednej s i cisza nic się nie dzieje skanowanie sie nie rozpoczyna na żadne klawisze nie reaguje i pozostaje tylko reset. Co gorsza po resecie znow to samo i system sie niechce załadowac bo nawet w czasie tych 10 s nie moge przerwać. Co może byc przyczyną uszkodzony dysk ? błedy na dysku dodam że moj dysk kupiłem jakis miesiąc temu seagate 250gb 5400rpm komputer compal jhl90. RE: Windows 7 problem z scandiskiem - stingear - 02.06.2010 11:33 Spróbuj użyć płyty z W7 do naprawy systemu. Jeśli to nie pomoże, to znaczy że masz uszkodzony dysk twardy i wtedy oddaj go do reklamacji. RE: Win 7 problem z scandiskiem - andrew-jar - 02.06.2010 11:55 Aby wyłączyć automatyczne sprawdzanie dysku podczas uruchamiania systemu Windows za pomocą rejestru, przejdź do następującego klucza rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager W prawym okienku strony, kliknij dwukrotnie BootExecute. Domyślną wartość klucza jest autocheck autochk * * Oznacza każdy dysk jest sprawdzany pod kątem spójności. Wystarczy dodać / K: C na końcu przed *. Przełącznika / K wyłącza autochk na dysku C: przy uruchamianiu systemu Windows. Więc wartość końcowa powinna wyglądać tak: Jeśli chcesz dodać więcej dysków, klucz powinien wyglądać tak: (wyłączając dyski C i D) autocheck autochk / k: C / k: D * Jeśli chcesz przywrócić wszystko domyślne, wystarczy zastąpić klucza domyślny tj. autocheck autochk * |