Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu (/polaczenie-komorki-z-windows-7-za-drugim-razem-nie-wykrywa-sprzetu-6981-t)

Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - makargina - 01.06.2010 13:46

Witam
Mam problem połączenia komórek z Windows 7 na laptopie lenovo. Pierwsze podłączenie zachodzi normalnie, ale za drugim razem nie wykrywa sprzętu, jak by nic nie było podłączone. Ten problem zaistniał najpierw z htc hd2, a następnie z nokią e66. Zupełnie nie mam pojęcia co się stało. Na komórkach wszystko jest powłączane odpowiednio, na laptopie są zainstalowane odpowiednie programy. Bardzo proszę o pomoc, jeżeli istnieje rozwiązanie
Pozdrawia

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - dziki314 - 01.06.2010 14:56

Spróbuj tego programu do NOKI sam go używam na Win 7 x64 i działa bez problemu
[urln=http://mytopfiles.com/programs/file/Nokia_Ovi_Suite_webinstaller_ALL/348043.htm]KLICK[/urln]

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - makargina - 04.06.2010 17:03

W przypadku noki pomogło, ale htc nadal nie łączy. Pewnie to wina htc-ka, dlatego chyba powinnam zmienić forum Uśmiechnięty

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - rokko - 04.06.2010 17:37

Cytat:ale za drugim razem nie wykrywa sprzętu,
A czy podłączasz telefon do tego samego portu co poprzednio?

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - BuShMaN - 04.06.2010 19:09

A ja myślę że nie jest tak tragicznie :
Mam omnię i900 i powiązane mam 3 aplikacje które wykrywają pda
1 -My Mobile
2- EveryWan Remonte Support Personal Editor
3 -Centrum obsługi urządzeń

Bywa nie kiedy że trzeba mieć "Aktywnego PDA - odblokowany i podświetlony wyświetlacz" by centrum obsługi urządzeń go wykrył , to pomaga na tyle że urządzenie jest wykrywane .
Chętnie pomogę z konfliktami pc vs pda

pozdr.

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - makargina - 05.06.2010 21:32

Dziekuje Uśmiechnięty wypróbuje i dam znać czy pomogło.

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - slawektor - 05.06.2010 22:07

Zobacz też gdy podpinasz telefon, czy nie ma znaczenia jak Masz ustawione. Miałem tak w samsungu Avila, mimo że w ustawieniach usb telefonu było żeby za każdym razem pytał co ma zrobić, wystarczyło np: że nie był odblokowany, albo telefon nie był na stronie głównej menu, wtedy komputer go nie wyczuwał.

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - makargina - 06.06.2010 09:42

Niestety... nic nie pomaga. Chyba już został tylko serwis...

RE: Połączenie komórki z Windows 7 - za drugim razem nie wykrywa sprzętu - PiotrXxx - 28.06.2010 00:28

Spokojnie! Po co tu serwis, skoro wszystko działa? Ja mam Toshibę G500 z WM 5, i zdarza się, że czasem laptop nie chce wykryć "padliny"..Zadowolony Odłączę, podłącze, tak parę razy [od czasu do czasu zapodam z kopaZacieszacz] i śmiga! Powodzenia więc!Uśmiechnięty