![]() |
Problem z bluetoothem i mikrofonem na lapku Acer aspire 7540 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problem z bluetoothem i mikrofonem na lapku Acer aspire 7540 (/problem-z-bluetoothem-i-mikrofonem-na-lapku-acer-aspire-7540-6935-t) |
Problem z bluetoothem i mikrofonem na lapku Acer aspire 7540 - wlodarek1 - 30.05.2010 16:13 Moje urządzenie bluetooth to jest taki mały "grzybek" - LogiLink, wsuwany do USB. Na starym kompie stacjonarnym Windows 7 pokazywał dymek z informacją "wykryto nowe urządzenie" i system automatycznie instalował sterownik do "grzybka" bluetooth. Również po zainstalowaniu programu bluesoleil bluetooth na USB działał prawidłowo . Kilka dni temu kupiłem notebook Acer Aspire 7540G. Po Wsunięciu "grzybka" do USB Windows 7 nie pokazuje dymku o znalezieniu nowego sprzętu. Po przełożeniu adaptera bluetooth do sąsiedniego portu USB pojawia się dymek o znalezieniu "unknown USB device ". Gdy zainstalowałem i uruchomiłem program bluesoleil, wykrył on bluetootha i było dobrze ale tylko przez chwilę. Po wyłączeniu laptopa i ponownym włączeniu go po kilku godzinach znów klapa - system win7 nie widzi bluetootha. Win 7 przestał również "widzieć " mikrofon wbudowany w notebooka. Nie mam płyty ze sterami do płyty głównej . Proszę o pomoc w mojej sytuacji. RE: Problem z bluetoothem i mikrofonem na lapku Acer aspire 7540 - bodziulla - 30.05.2010 20:34 Hej. Możesz podać nazwę co to za grzybek tzn. pełna nazwa? RE: Problem z bluetoothem i mikrofonem na lapku Acer aspire 7540 - wlodarek1 - 31.05.2010 20:39 Grzybek nazywa się Logilink ![]() |