![]() |
Rozwiązany Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia (rozwiązany) (/wiesza-sie-podczas-pierwszego-odpalenia-rozwiazany-6912-t) |
Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia (rozwiązany) - srokka - 29.05.2010 13:00 Witam wszystkich. Posiadam płytę p5vd2-mx asusa procek Core 2 Duo E4300 1.8Gh i 1GB Ram. Instalacja Windows7 przebiega dobrze, po konfiguracji końcowej następuje restart i właśnie wtedy komp się wiesza. Jest tylko czarne tło z napisem "Starting Windows" na tym koniec, nie idzie dalej. Płyta z instalką jest dobra bo instalowałem z niej na innym kompie (teoretycznie słabszym) w domu i wszystko śmiga. Co może być przyczyną tych problemów? Proszę o pomoc. Dziękuję. RE: Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia - bodziulla - 29.05.2010 13:08 Hej. Miałem taki sam problem na cudzych kompach. Odnośnie pierwszego rozwiązania zrobiłem tak w opcjach bios wyłączyłem funkcje cool`n`quiet, ale był na bazie procesora amd. W drugim przypadku problemem była nagrywarka w sumie odtwarzała płyty normalnie, ale przy instalacji miała problem. Utworzyłem nową płytę i nagrałem ją na najmniejszych obrotach w opcji bios przestawiłem na ahci i poszło. Spróbuj tak a jak nie to będziemy myśleć dalej. Pzdr RE: Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia - hard_player - 01.06.2010 17:57 Jeżeli OS się zainstalował to znaczy, że nie jest to wina napędu. System oryginalny? Ile razy próbowałeś instalować tego Windowsa? RE: Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia - ihatebuffering - 01.06.2010 18:08 Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym, odłączyć zbędne urządzenia typu pendrive, dodatkowe dyski, karta dźwiękowa na PCI lub PCI-E x1 , dyski zewnętrze itp. Jeśli w trybie awaryjnym wystartuje to spróbuj z niego zaktualizować sterowniki przez drivermaxa. Aktualizacja Biosu do najnowszej wersji też nie zaszkodzi. (Podczas startu PC naciskaj F8 i wybierz tryb awaryjny z dostępem do sieci). RE: Wiesza sie podczas pierwszego odpalenia - srokka - 16.01.2011 10:57 Problem rozwiązany, wtedy dałem sobie spokój z W7 ,ale teraz z przekory powiedziałem sobie że musze go zainstalować. Powodem wieszania się systemu była zbyt nowa aktualizacja Biosu, tak właśnie Biosu. Wgrałem jedną ze starych wersji i teraz wszystko śmiga aż miło. |