Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji (/brak-mozliwosci-instalacji-na-jakiejkolowiek-partycji-6874-t)

Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 27.05.2010 17:29

Witam,
mam Windows 7 ultimate i nie mogę zainstalować gry.
A oto prt scr wyświetlanego okna przy wyborze ścieżki do instalacji
[Obrazek: attachment.php?aid=1053]

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - House - 27.05.2010 17:40

Bo miejsce zapisu jest moim zdaniem źle oznaczone. Zamiast C:\Program files...\ wpisz C:\Program files...\Gra

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - Nostromo - 27.05.2010 18:00

(27.05.2010 17:40)Dell napisał(a):  Bo miejsce zapisu jest moim zdaniem źle oznaczone. Zamiast C:\Program files...\ wpisz C:\Program files...\Gra

------------------------------------
Mała uwaga,
zamiast:
C:\Program files...\Gra, powinno być
C:\Program Files...\Gra ,
co nie zmienia faktu, że wszelkie zaszczyty i honory dla ciebie Cwaniak

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 27.05.2010 19:18

Ścieżka jest dobrze wpisana gdyż wybieram ścieżkę a nie wpisuję...

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - House - 27.05.2010 20:45

No to źle ją wybierasz Cwaniak
Jaki problem wpisać ją ręcznie według zalecenia, zaszkodzi Ci to ?

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 28.05.2010 11:45

(27.05.2010 20:45)Dell napisał(a):  No to źle ją wybierasz Cwaniak
Jaki problem wpisać ją ręcznie według zalecenia, zaszkodzi Ci to ?

Mi to nie zaszkodzi ale to też nie pomaga...
Czasami jeszcze wyświetla mi się że zainstalowanie w wybranej lokalizacji jest niebezpieczne i każe mi wybrać inną ścieżkę...

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - ihatebuffering - 28.05.2010 12:36

A więc uruchom plik setup.exe czy autorun itp jako administrator plus w trybach zgodności .

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 28.05.2010 13:21

(28.05.2010 12:36)ihatebuffering napisał(a):  A więc uruchom plik setup.exe czy autorun itp jako administrator plus w trybach zgodności .

Już tak robiłem...
Kombinowałem na wszystkie sposoby i nie działa a na viscie działa.
Może coś trzeba ustawić w konfiguracji komputera?

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - Nostromo - 28.05.2010 20:52

Skoro system aktywnie odmawia zapisania gry w C:\Program Files, spróbuj zapisać ją tam gdzie w zasadzie jest miejsce dla takich i podobnych objektów czyli w folderze Usera, utwórz nowy folder i nazwij go np. GRY

[Obrazek: gryg.th.png]

Pzdr.

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 29.05.2010 21:27

(28.05.2010 20:52)Nostromo napisał(a):  Skoro system aktywnie odmawia zapisania gry w C:\Program Files, spróbuj zapisać ją tam gdzie w zasadzie jest miejsce dla takich i podobnych objektów czyli w folderze Usera, utwórz nowy folder i nazwij go np. GRY

[Obrazek: gryg.th.png]

Pzdr.

Próbowałem zrobić tak jak pisałeś ale to też nic nie daje...
Jedyne co zauważyłem to to że tylko Install Shield Wizard nie chce mi instalować na 7.

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - bodziulla - 30.05.2010 00:58

Hej.
Możesz mieć z tym problem na W7. Czy masz może quick player?Wiem, że może błache?

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 30.05.2010 10:41

(30.05.2010 00:58)bodziulla napisał(a):  Hej.
Możesz mieć z tym problem na Windows 7. Czy masz może quick player?Wiem, że może błache?

Niby czemu mogę mieć problem na 7, inne instalki mi chodza?
Nie mam quick playera. A potrzebuję go?

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - bodziulla - 30.05.2010 22:11

Tylko tak zasugerowałem odnośnie W7. Gdzieś mnie się o ucho obiło, że ktoś miał podobny problem i ponoć, ale ponoć właśnie zainstalował quick time player i pomogło?

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 09.06.2010 23:27

Quick time nic nie zmienił Smutny

RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - War_3_ - 10.06.2010 08:35

Przeskanuj kompa przed wirusami i spyware/malware.
Wydaje mi się, że tu jest brak uprawnień do zapisu na tej partycji i z super admina musiałbyś instalować.

RE: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 11.06.2010 20:19

Na super adminie próbowałem na początku i nic nie dawało (teraz z resztą też nie)...
Miałem tą instalke już na kilku systemach (Windows 7) i na żadnym nie działa a na viście działa...
Bardzo proszę o pomoc Uśmiechnięty

RE: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 21.06.2010 13:36

Przeskanowałem i dalej nicSmutny
Tak w nawiasie powiem że czasami mam partycję Q w mój komputer którą tworzy najprawdopodobniej microsoft office 2010 beta.
A co do tego instalatora to nie tylko ten instalator nie chce mi się zainstalować ale wszystkie rzeczy które są instalowane tylko tym jednym instalatorem..Inne instalatory działają.