Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji (/brak-mozliwosci-instalacji-na-jakiejkolowiek-partycji-6874-t) |
Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 27.05.2010 17:29 Witam, mam Windows 7 ultimate i nie mogę zainstalować gry. A oto prt scr wyświetlanego okna przy wyborze ścieżki do instalacji RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - House - 27.05.2010 17:40 Bo miejsce zapisu jest moim zdaniem źle oznaczone. Zamiast C:\Program files...\ wpisz C:\Program files...\Gra RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - Nostromo - 27.05.2010 18:00 (27.05.2010 17:40)Dell napisał(a): Bo miejsce zapisu jest moim zdaniem źle oznaczone. Zamiast C:\Program files...\ wpisz C:\Program files...\Gra ------------------------------------ Mała uwaga, zamiast: C:\Program files...\Gra, powinno być C:\Program Files...\Gra , co nie zmienia faktu, że wszelkie zaszczyty i honory dla ciebie RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 27.05.2010 19:18 Ścieżka jest dobrze wpisana gdyż wybieram ścieżkę a nie wpisuję... RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - House - 27.05.2010 20:45 No to źle ją wybierasz Jaki problem wpisać ją ręcznie według zalecenia, zaszkodzi Ci to ? RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 28.05.2010 11:45 (27.05.2010 20:45)Dell napisał(a): No to źle ją wybierasz Mi to nie zaszkodzi ale to też nie pomaga... Czasami jeszcze wyświetla mi się że zainstalowanie w wybranej lokalizacji jest niebezpieczne i każe mi wybrać inną ścieżkę... RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - ihatebuffering - 28.05.2010 12:36 A więc uruchom plik setup.exe czy autorun itp jako administrator plus w trybach zgodności . RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 28.05.2010 13:21 (28.05.2010 12:36)ihatebuffering napisał(a): A więc uruchom plik setup.exe czy autorun itp jako administrator plus w trybach zgodności . Już tak robiłem... Kombinowałem na wszystkie sposoby i nie działa a na viscie działa. Może coś trzeba ustawić w konfiguracji komputera? RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - Nostromo - 28.05.2010 20:52 Skoro system aktywnie odmawia zapisania gry w C:\Program Files, spróbuj zapisać ją tam gdzie w zasadzie jest miejsce dla takich i podobnych objektów czyli w folderze Usera, utwórz nowy folder i nazwij go np. GRY Pzdr. RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 29.05.2010 21:27 (28.05.2010 20:52)Nostromo napisał(a): Skoro system aktywnie odmawia zapisania gry w C:\Program Files, spróbuj zapisać ją tam gdzie w zasadzie jest miejsce dla takich i podobnych objektów czyli w folderze Usera, utwórz nowy folder i nazwij go np. GRY Próbowałem zrobić tak jak pisałeś ale to też nic nie daje... Jedyne co zauważyłem to to że tylko Install Shield Wizard nie chce mi instalować na 7. RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - bodziulla - 30.05.2010 00:58 Hej. Możesz mieć z tym problem na W7. Czy masz może quick player?Wiem, że może błache? RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 30.05.2010 10:41 (30.05.2010 00:58)bodziulla napisał(a): Hej. Niby czemu mogę mieć problem na 7, inne instalki mi chodza? Nie mam quick playera. A potrzebuję go? RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - bodziulla - 30.05.2010 22:11 Tylko tak zasugerowałem odnośnie W7. Gdzieś mnie się o ucho obiło, że ktoś miał podobny problem i ponoć, ale ponoć właśnie zainstalował quick time player i pomogło? RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - szczurzecie - 09.06.2010 23:27 Quick time nic nie zmienił RE: Brak możliwości instalacji na jakiej kolowiek partycji - War_3_ - 10.06.2010 08:35 Przeskanuj kompa przed wirusami i spyware/malware. Wydaje mi się, że tu jest brak uprawnień do zapisu na tej partycji i z super admina musiałbyś instalować. RE: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 11.06.2010 20:19 Na super adminie próbowałem na początku i nic nie dawało (teraz z resztą też nie)... Miałem tą instalke już na kilku systemach (Windows 7) i na żadnym nie działa a na viście działa... Bardzo proszę o pomoc RE: Brak możliwości instalacji na jakiejkolowiek partycji - szczurzecie - 21.06.2010 13:36 Przeskanowałem i dalej nic Tak w nawiasie powiem że czasami mam partycję Q w mój komputer którą tworzy najprawdopodobniej microsoft office 2010 beta. A co do tego instalatora to nie tylko ten instalator nie chce mi się zainstalować ale wszystkie rzeczy które są instalowane tylko tym jednym instalatorem..Inne instalatory działają. |