![]() |
Podpinanie Windows XP Home Edition pod Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Podpinanie Windows XP Home Edition pod Windows 7 (/podpinanie-windows-xp-home-edition-pod-windows-7-6862-t) |
Podpinanie Windows XP Home Edition pod Windows 7 - makechange - 26.05.2010 18:48 Witam, pisałem już o tym na forum , ale pojawiły się jakieś nowe problemy. Zacznę od początku: Mam Windows 7 stater na którym mam 2 partycje i dysk przenośny USB SATA (E:\) na którym mam Windowsa Home Edition. Skopiowałem pliki rozruchowe z dysku E:\ itd. na partycję C:\ tymi poleceniami: attrib -h -s d:\ntldr d:\ntdetect.com d:\boot.ini copy d:\nt* c:\ copy d:\boot.ini c:\ zmieniłem wartości z 0 na 1 za ciągami wyrazów: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn zainstalowałem program Easy BCD 1.7.2 i Kliknąłem przycisk Add/Remove Entries, przeskoczyłem na kartę Windows i wybierałem w polu listy Type opcję Windows NT/2k/XP/2k3. Potwierdziłem przyciskiem Add Entry. Potem kliknąłem Change Settings. Za pomocą opcji Bootloader Timeout ustawiłem czas bezczynności, po upływie którego zostanie uruchomiony domyślny system operacyjny, zaś za pomocą opcji Default OS wybierałem system, który ma właśnie pełnić rolę domyślnego. Po skonfigurowaniu tego wszystkiego dalej nie chce mi się uruchomić Home Edition pomimo że widnieje na liście rozruchowej. Proszę o pomoc. RE: Podpinanie Windows XP Home Edition pod Windows 7 - bodziulla - 29.05.2010 22:14 Hej. Czy nadal masz ten problem czy już masz go rozwiązny. Chodzi Tobie zapewne o uruchamianie systemu z usb? |