![]() |
Rozwiązany Połączenie sieciowe udostępnienie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Połączenie sieciowe udostępnienie (rozwiązany) (/polaczenie-sieciowe-udostepnienie-rozwiazany-6855-t) |
Połączenie sieciowe udostępnienie (rozwiązany) - bonhart - 26.05.2010 11:43 Witam, Mam 2 konta jeden admin a drugi zwykły użytkownik. Jak w Windows 7 professional udostępnić użytkownikowi dostęp do właściwości w połączeniach sieciowych ? Gdy użytkownik klika na Własciwości pokazuje się komunikat jak niżej: "Nie masz odpowiednich uprawnień do konfigurowania właściwości połączenia. Skontaktuj się z administratorem." Screen Problemu RE: Połączenie sieciowe udostępnienie - andrew-jar - 27.05.2010 10:16 Witam @bonhart - Panel sterowania /Konta Użytkowników /Administrator i tam masz: "Zarządzaj innym kontem". ![]() Uploaded with ImageShack.us Edit: Robisz to z konta admina. RE: Połączenie sieciowe udostępnienie - bonhart - 27.05.2010 13:25 (27.05.2010 10:16)andrew-jar napisał(a): Witam Niestety Andrew nie znajduję tej opcji w Ustawieniach Konta. A w konfiguracji ustawień rodzicielskich tego nie ma. "Robisz to z konta admina. " Tak wiem mam to wszystko, ale nadal nie mogę znaleźć gdzie odblokować to Połączenie Sieciowe dla użytkownika... RE: Połączenie sieciowe udostępnienie - HrabiaHodon - 28.05.2010 10:01 Windows podpowiada co masz zrobić: "Nie masz odpowiednich uprawnień do konfigurowania właściwości połączenia. Skontaktuj się z administratorem." Więc nadaj je sobie. W zarządzanie komputerem/użytkownicy i grupy lokalne masz dostępne narzędzia. RE: Połączenie sieciowe udostępnienie - bonhart - 28.05.2010 15:18 Już sobie poradziłem, wcześniej zaglądałem do Użytkownicy i Grupy Lokalne, ale nie wpadłem na pomysł aby dodać mojego użytkownika do Grupy : Operatorzy konfiguracji sieci ![]() Mam nadzieję, że komuś się to przyda jeszcze. Problem rozwiązany. P.S. Dzięki HrabiaHodon za naprowadzenie na trop. |