Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Podłączenie dwóch dysków twardych SATA (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Podłączenie dwóch dysków twardych SATA (rozwiązany) (/podlaczenie-dwoch-dyskow-twardych-sata-rozwiazany-6850-t)

Podłączenie dwóch dysków twardych SATA (rozwiązany) - lukaszek125 - 25.05.2010 21:09

Do tej pory posiadałem jeden dysk twardy Seagate ST3500320AS ,teraz dokupiłem Samsunga HD 103 SJ , wszystko mam podłączone, a jak klikam na "komputer"to nie pokazuje mi tylko stary dysk,a nowego nie .Menadżer urządzeń wykrywa dysk, w BIOSie również jest.Jaka jest tego przyczyna?

Moja płyta główna to Gigabyte 945GCM-S2L,procesor Intel Corre 2 Duo E6300,pamięć 3gb

RE: Podłączenie dwóch dysków twardych SATA - ihatebuffering - 25.05.2010 21:23

Bo nie stworzyłeś żadnych partycji na nim a więc co ma Ci wyświetlać w komputerze. Wpisz w menu start "Utwórz i sformatuj partycje dysku twardego", uruchom narzędzie i tam stwórz partycję na nowym dysku, przydziel miejsce i literkę dla każdej z nich i już Cwaniak

RE: Podłączenie dwóch dysków twardych SATA - lukaszek125 - 25.05.2010 22:00

Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa.Dziękuje za pomoc.