![]() |
Rozwiązany Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? (rozwiązany) (/jak-poprawnie-nagrac-plyte-bootowalna-rozwiazany-6844-t) |
Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? (rozwiązany) - Zwiru_NS - 25.05.2010 15:51 Witam! Mam taki kłopot, pytanie. Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną z systemem za pomocą Ashampoo Burning Studio 9 lub Nero ? Próbowałem i jednym i drugim i niestety nie nagrało się jak należy. W Nero nie nagrało wszystkich składników bo krzyczało ze są jakieś pliki za duże. W efekcie z 2.9 GB nagrało 500 MB . Ashampoo co prawda nagrało wszystko ale po odpaleniu wyskoczyło "press any key to start boot cd/dvd" i na tym koniec. RE: Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? - ihatebuffering - 25.05.2010 18:43 Cytat:W Nero nie nagrało wszystkich składników bo krzyczało ze są jakieś pliki za duże. W efekcie z 2.9 GB nagrało 500 MB Ponieważ wypalając obraz musisz ustawić że to obraz nie ISO tylko UDF, ISO nagrywa pliki nie większe niż 1 GB bodajże. Nagrywaj płytę z jak najmniejszą prędkością, nie ustawiaj na automatyczną, najlepiej na dobrej/droższej płycie DVD. Aha no i nie możesz zmieniać nazwy obrazu płyty oraz nazwy nowej kompilacji w nero, ma zostać tam puste pole. RE: Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? - Zwiru_NS - 25.05.2010 22:29 Płytę mam TDK, to chyba nie są najgorsze płyty. Z tym, że to jest RW ale to chyba nie powinno robić różnicy? To nie jest obraz ISO... Tzn, Windows był ściągany na kompie z win XP gdzie zapisał się jako paczka winrar, po przekopiowaniu do mnie, na Win 7, paczka była już wyświetlana jako ISO (żółty krążek) . Wypakowałem, nagrałem i nie śmiga. Ja u siebie mam Ashampoo. Masz screena.. Może coś tam trzeba zmienić? RE: Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? - ihatebuffering - 26.05.2010 15:17 Mini tutek dla Ciebie ![]() ![]() I potem tylko klikasz dalej i obraz się nagrywa, nie rozpakowujesz go tylko wypalasz ten plik .iso/bin itp . RE: Jak poprawnie nagrać płytę bootowalną ? - Zwiru_NS - 26.05.2010 16:27 Dzięki Mistrzu ! ![]() |