Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate (/dlugie-uruchamianie-systemu-windows-7-64bit-ultimate-6698-t)

Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - .:aVe:. - 17.05.2010 20:33

Mój sprzęt:

płyta główna gigabyte ga-EP43-ds3L
karta graficzna geforce 9600 gt
procesor intel core2 quad q8200
ram 4 gb

A problem mam taki. Gdy odpalam komputer wszystko jest ładnie pięknie. Wyskakuje okienko wyboru systemu. Wybieram Windows 7. Pokazuje się okienko że system jest w trakcie ładowania, tam co przylatuje to kolorowe okienko Windowsa. I potem jak to zniknie, to zależy od humoru mojego kompa, to okienko od hasła wyświetla mi się prawie od razu ale zazwyczaj dopiero po 5 minutach i nie wiem o co biega bo wszystko inne ładnie chodzi.

Z góry dziękuję za pomoc

RE: Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - ihatebuffering - 17.05.2010 21:13

W pierwszej kolejności zaktualizuj sterowniki według tej porady, następnie zrób defragmentację dysków, przeskanuj komputer antywirusem, powyłączaj zbędne procesy z autostartu( w menu start wpisz msconfig i zakładka uruchamianie ). Napisz czy coś pomogło.

RE: Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - .:aVe:. - 17.05.2010 21:32

Może powiem tak. Wszystko sprawdziłem i mam wszystkie sterowniki oprócz bluetooth który i tak jest wyłączony. Przy włączeniu kompa mam ustawione tylko jave, sterowniki creativa i jeszcze coś. Antyvirem sprawdziłem i defragmentacje robię co jakiś czas. Możę trochę inaczej spróbuje. TE problemy zaczęły się jak dostałem CoDMW2 i od zainstalowania steama. Wcześniej takich problemów nie miałem. Ale robiłem reinstalke a mam też naj aktualizacje tegoż programu.

RE: Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - ihatebuffering - 17.05.2010 21:41

A Cod-a masz zainstalowanego na partycji systemowej ? Jeśli tak to przeinstaluj go na inną.

RE: Długie uruchamianie systemu Windows 7 64bit ultimate - .:aVe:. - 17.05.2010 21:47

Zrobiłem tak jak mówiłeś i nadal to samo.