![]() |
Rozwiązany Problem ze startem systemu Windows 7 32-bit (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem ze startem systemu Windows 7 32-bit (rozwiązany) (/problem-ze-startem-systemu-windows-7-32-bit-rozwiazany-6693-t) |
Problem ze startem systemu Windows 7 32-bit (rozwiązany) - House - 17.05.2010 18:06 Witam, Na swojej starszej maszynie okresowo miewam pewien problem przy starcie systemu. Mianowicie wyskakuje błąd, który widać na załączonym obrazku: ![]() Sam błąd nie wyskakuje, za każdym uruchomieniem systemu("czasem jest a czasem go nie ma"). Dodam, że: - sterowniki zaktualizowane przez DriverMaxa - próbowałem naprawiać przez płytę instalacyjną Problem występuje od samego początku, gdy zainstalowałem 7. Kolejną dziwną sprawą jest dosyć dziwna długość uruchomiania systemu: - czasem uruchamia się sprawnie (w chwili gdy błąd nie wyskakuje) - gdy się już pojawi, po "enterze" system ładuje się parę minut Poprzedni System XP SP3 - działał bezproblemowo (pod każdym aspektem). Info odnośnie PC: Kod: System: Windows 7 Professional 32-bit RE: Problem ze startem systemu Windows 7 32-bit - rokko - 04.06.2010 17:36 1) Przeskanuj dysk twardy check diskiem 2) Odczytaj z HD Tune SMART dysku i podaj go na forum 3) Wykonaj skan powierzchni dysku (dokładny). RE: Problem ze startem systemu Windows 7 32-bit - House - 19.06.2010 12:09 Problem rozwiązany: Przyczyna: Podczas czyszczenia wyrwałem 1 z portów hdd, przepiąłem do 2. Wystarczyło przepiąć stacje dysków również na 2 port. (Widocznie coś namieszało się w "pierwszeństwie bootowania" |