Rozwiązany Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie (rozwiązany) (/zmiana-wielkosci-obszaru-zajmowanego-przez-ikone-na-pulpicie-rozwiazany-6676-t) |
Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie (rozwiązany) - Luzik01 - 16.05.2010 16:27 Witam wszystkich. Mój problem dotyczy obszaru jaki zajmuje pojedyncza ikona na pulpicie, jak dla mnie jest on zbyt duży. Przy czym nie chodzi mi o samą ikonę (doczytałem już, że jej rozmiar można regulować przez ctrl + kółko myszy), ale o półprzezroczysty obszar, który pojawia się po najechaniu na ikonę myszką. W pewnym zakresie można go regulować w zaawansowanych ustawieniach wyglądu, ale nie da się zmniejszyć rozmiaru poniżej 16 :-( Ktoś na forum napisał, że modyfikuje to przez zmianę wartości w rejestrze, ale niestety nie napisał jak się to robi :-( Tyle udało mi się dowiedzieć samemu, teraz liczę na dalszą pomoc :-) RE: Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie - ihatebuffering - 16.05.2010 16:30 Klikasz PPM---> Personalizuj ---> Kolor okna ---> Zaawansowane ustawienia wyglądu ---> z listy wybierasz ---> Rozmieszczenie ikon (pionowe) i wpisujesz w "Rozmiar" wartość jaką chcesz następnie (poziome) klikasz OK i to wszystko RE: Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie - House - 16.05.2010 16:31 Cytat:1. Otwórz Edytor rejestru (Start/Uruchom/regedit).*Interesująca nas wartość RE: Zmiana wielkości obszaru zajmowanego przez ikonę na pulpicie - Luzik01 - 16.05.2010 16:54 Ok. Wielkie dzięki za pomoc. |